12:43 27.01.2021

Tolexis Trading Group DF Фірташа оскаржить наказ ФДМ про приватизацію ЗТМК

2 хв читати
Tolexis Trading Group DF Фірташа оскаржить наказ ФДМ про приватизацію ЗТМК

Афілійована з Group DF Фірташа Tolexis Trading Ltd (Кіпр), що володіє 49%-ю часткою ТОВ "Запорізький титаномагнієвий комбінат" (ЗТМК), оскаржить у суді наказ Фонду державного майна (ФДМ) України №1971 про приватизацію підприємства.

Згідно з прес-релізом групи в середу, адвокати компанії подали позов з вимогами про визнання свого переважного права на придбання частки в статутному капіталі підприємства та визнанні наказу ФДМ недійсним.

Перше засідання у цій справі відбудеться в Господарському суді Києва 1 лютого.

У позові Tolexis Trading Limited зазначено, що наказ фонду про приватизацію держчастки в статутному капіталі ЗТМК містить низку порушень українського законодавства. Зокрема, на думку позивача, наказ ФДМ прямо порушує ст. 20 закону "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю", в якій вказується, що "учасник товариства має переважне право на придбання частки (частини частки) іншого учасника товариства, яке продається третій особі", а також ст. 16 закону "Про приватизацію державного та комунального майна", яка передбачає, "що тільки в разі, якщо учасник товариства не скористався в певний строк своїм переважним правом на викуп частки, органи приватизації здійснюють продаж об'єктів приватизації на аукціоні".

У позові Tolexis Trading Limited також зазначено, що ФДМ порушив чинну пряму законодавчу заборону на проведення аукціонів із продажу об'єктів великої приватизації на період дії карантину на території України (передбачено п. 7-2 розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про приватизацію державного та комунального майна"). На думку позивача, ФДМ також проігнорував висновки Міністерства юстиції, які прямо вказували на законодавчі обмеження щодо продажу об'єктів великої приватизації в період карантину.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України 25 листопада 2020 року включив ЗТМК до списку об'єктів, що підлягають приватизації, а в зареєстрованому 23 листопада ФДМ оновленому статуті підприємства афілійована з Group DF Фірташа Tolexis Trading Ltd., що володіє 49%-ю часткою комбінату, не має пріоритетного права на викуп держчастки.

ЗТМК - єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану. Його проектна потужність - 20 тис. тонн на рік, проте через зношеність виробничих фондів підприємство наразі може випускати 10 тис. тонн губки.

Держава володіє контрольним пакетом ТОВ "ЗТМК", структури Group DF - 49%-ю часткою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА