18:52 01.11.2021

Завершено технічну інтеграцію України у спільну систему маршрутних зборів Євроконтролю - "Украерорух"

2 хв читати
Завершено технічну інтеграцію України у спільну систему маршрутних зборів Євроконтролю - "Украерорух"

Україна з понеділка, 1 листопада, приєдналася до спільної системи маршрутних зборів Євроконтролю, що стало завершальним етапом інкорпорування найкращих європейських практик у галузі аеронавігації та дало змогу впровадити в Україні європейську систему взаємодії в аеронавігаційній сфері, повідомила прес-служба Державного підприємства обслуговування повітряного руху ("Украерорух") у понеділок.

"Українська аеронавігація відтепер повністю інтегрована в загальноєвропейську систему. Нарешті завершився процес, який тривав 17 років. Він охоплював масштабну адаптацію української аеронавігації до сучасних світових стандартів та технічних процедур. Це крок уперед для покращення взаємодії держави та бізнесу", – наводяться слова міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

За його словами, нова система формування ставок та оплати за авіанавігаційне обслуговування є прозорою, зрозумілою та зручною для користування авіакомпаніями. Водночас унеможливлюється накопичення боргів авіаперевізників за користування послугами "Украероруху".

В "Украерорусі" зазначають, що тепер справляння плати за аеронавігаційні послуги на маршруті в повітряному просторі України від українських та зарубіжних авіакомпаній буде здійснюватися через Центральне бюро маршрутних зборів Євроконтролю (Central Route Charges Office – CRCO).

"Техінтеграція дає конкретні переваги кожному учаснику авіаційного ринку. Для авіакомпаній – відкритий та стандартизований процес формування ставок, їх щорічна актуалізація та зручна оплата рахунків. "Украероруху" – повне покриття власних витрат за рахунок ставок та гарантія їх повної оплати авіакомпаніями. Для України – засвідчення непохитності евроінтеграційного курсу в зовнішній політиці", - цитує керівника "Украероруху" Андрія Ярмака прес-служба компанії.

За даними держпідприємства, в процесі техінтеграції здійснено масштабну роботу із приведення національної бази витрат у відповідність до вимог і принципів Євроконтролю та ІСАО, адаптовано національну нормативно-правову базу у сфері аеронавігації до європейських стандартів, забезпечено відповідність операційних та технічних процедур формату Євроконтролю, започатковано постійний конструктивний діалог з міжнародними організаціями та авіакомпаніями на платформі Євроконтролю.

Ярмак також зазначив, що з 2021 року Україна запровадила ініціативу зі створення двох зон справляння плати за аеронавігацію на маршруті – в повітряному просторі над материковою частиною України (charging zone "Ukraine") та в міжнародному повітряному просторі над відкритими водами окремих районів Чорного моря, де право обслуговування повітряного руху делеговано Україні (charging zone "Ukraine South"). Відповідне рішення погодили країни – члени Євроконтролю наприкінці минулого року, воно діятиме й надалі в рамках технічної інтеграції.

Україна стала членом Європейської організації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) 1 травня 2004 року. Проте весь цей час залишалася єдиною країною, яка не була приєднана до спільної системи маршрутних зборів, що унеможливлювало транспарентний і ефективний порядок розрахунків за надані провайдером аеронавігаційні послуги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА