16:28 04.06.2022

Будівля Харківської обладміністрації в аварійному стані, доступ до неї обмежено

2 хв читати
Будівля Харківської обладміністрації в аварійному стані, доступ до неї обмежено

За попереднім висновком експертів, Будинок рад на вул. Сумська у м. Харкові, в якому розташовувалися облдержадміністрація, облрада і частина підрозділів міськради, перебуває в аварійному стані.

"Будівля обласної адміністрації перебуває на стадії візуального обстеження. На цьому етапі фахівці зафіксували аварійний стан будівлі. Саме тому доступ на об'єкт обмежено внаслідок можливості обвалення будівельних конструкцій", - повідомили в прес-службі ОВА.

Внаслідок ворожого ракетного удару 1 березня найбільшого пошкодження зазнав центральний блок будівлі. Через влучення ракети сталося наскрізне руйнування, зафіксоване від рівня даху до рівня підвалу. Ураження на рівні підвалу досягло зовнішніх стін, зруйнувавши фасадну стіну в цокольній частині. Тримальні стіни і сходова клітка в цій частині зруйновані. Будівля на всю площу приміщень має пошкодження у вигляді тріщин різної ширини. Дах будівлі зруйнований майже повністю.

"Попереду - лабораторні та геологічні дослідження й геодезичний моніторинг, після завершення яких ми оприлюднимо всі висновки", - пообіцяли в прес-службі Харківської ОВА.

Як повідомлялося, 1 березня ЗС РФ завдали ракетного удару по центру Харкова, внаслідок чого загинули люди, що перебували в будівлі Харківської облдержадміністрації, а також ті, хто їхав повз. У той самий день ДСНС повідомила про загибель принаймні 7 осіб. Пізніше, в процесі розбирання завалів, ця цифра збільшувалася. Станом на 23 березня рятувальники витягли з-під завалів тіла 24 осіб. 1 квітня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про загибель 29 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА