16:28 17.12.2020

ЧБТР за два роки потроїв портфель проектів в Україні й готовий до нових проектів - президент банку

3 хв читати
ЧБТР за два роки потроїв портфель проектів в Україні й готовий до нових проектів - президент банку

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) за останні два роки показав дуже хороший результат у співпраці з українськими компаніями і банками, потроївши портфель проектів у країні та здійснюючи наразі в ній 17 проектів, повідомив президент банку Дмитро Панкін.

"Ми готові до кооперації та нових проектів в Україні", - заявив він, відкриваючи в четвер вебінар ЧБТР про можливості фінансування в Україні.

Панкін зазначив, що у банку, який об'єднує 11 країн навколо Чорного моря, більше ніж 20 років досвіду, зокрема в питаннях структурування проектів та їх фінансування.

Водночас президент зауважив, що ЧБТР - це не про те, що "більше грошей і дешевше грошей". "Ми - банк розвитку", - наголосив Панкін і пояснив, що у фінансованих проектах важливу роль відіграють такі аспекти, як екологія, соціальні результати.

Президент банку також нагадав, що цього року планувався бізнес-форум в Одесі, й висловив сподівання, що його вдасться провести наступного року.

У презентації банку, яку було представлено на вебінарі, було зазначено, що він планує в період до 2022 року включно нарощувати свій портфель на 12% щорічно. Крім того, більше уваги пропонується приділяти проектам в інфраструктурі та регіональній торгівлі.

Головний банкір департаменту фінансування енергетики та інфраструктури ЧБТР Генріх Єремян уточнив, що банк готовий розглядати проекти обсягом фінансування від EUR5 млн до EUR80 млн, а інформація про ставки, які близькі до ставок комерційних банків, є конфіденційною. За його словами, не може йтися про фінансування таких галузей, як тютюн або алкоголь.

ЧБТР - міжнародна організація, що об'єднує 11 держав Організації Чорноморського економічного співробітництва. Частки Туреччини, РФ і Греції в капіталі становлять по 16,5%, Румунії - 14%, України та Болгарії - по 13,5%, Азербайджану - 5%, Албанії - 2%, Вірменії - 1%, Грузії і Молдови - по 0,5%. Банк сприяє економічному співробітництву, торгівлі та кооперації країн Чорноморського регіону. Статутний капітал банку становить EUR3,45 млрд, а його довгострокові кредитні рейтинги перебувають на рівні А- від S&P та А2 від Moody's.

ЧБТР у 2019 році схвалив 32 нових проекти на загальну суму понад EUR1 млрд - це майже на 87% більше, ніж у 2018 році. Проектний портфель банку за підсумками 2019 року перевищив EUR1,85 млрд.

Згідно з річним звітом банку, за 2019 рік сума українських проектів у кредитному портфелі банку зросла з EUR60,3 млн до EUR164,6 млн, а їх частка збільшилася з 4,4% до 8,9%. Загалом за час роботи банку було схвалено 48 проектів в Україні на суму EUR715,5 млн, з яких підписано 45 на EUR671,7 млн і виділено EUR641,5 млн на 41 проект.

У червні цього року ЧБТР схвалив чотири нових проекти в Україні - з Укргазбанком на EUR30 млн, "Новопечерською школою" на EUR10 млн, а також "Галнафтогазом" і "Метінвестом".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА