18:31 24.10.2017

Порошенко розкритикував діяльність Держгеокадастру і заявив, що жодних наглядачів з Києва в регіонах не буде

2 хв читати
Порошенко розкритикував діяльність Держгеокадастру і заявив, що жодних наглядачів з Києва в регіонах не буде

Президент України Петро Порошенко розкритикував діяльність Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) і підкреслив, що жодних наглядачів з центру в регіонах не буде.

"Ні я, ні прем'єр-міністр, ні уряд, ні коаліція жодних наглядачів не призначають, жодного стосунку до них не мають, і терпіти їх не будуть", - заявив П.Порошенко на засіданні Ради розвитку регіонів в Києві у вівторок після того, як голова Васильківської райадміністрації Дніпропетровської області Сергій Литвинов звернувся до президента з проханням прибрати київських наглядачів Держгеокадастру з регіонів.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який також був присутній на засіданні Ради розвитку регіонів, заявив про відсторонення О.Цвяха від виконання обов'язків глави Держгеокадастру.

"Пан Цвях, з цієї хвилини Ви відсторонені від виконання своїх обов'язків. Завтра я звернуся до Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, аби відкрити проти Вас справу, проти всіх Ваших керівників районних управлінь, щоб розслідувати це, і ви будете сидіти", - сказав прем'єр.

В.Гройсман також закликав представників місцевої влади надати йому до кінця дня інформацію про наглядачів.

Президент подякував прем'єр-міністру за ухвалене рішення, попросив надати йому копії матеріалів, а також заявив про необхідність вирішити проблеми в перереєстрації землі.

"Як ви думаєте, на якому етапі виникають ці труднощі? Чи тут задіяні голови райадміністрацій або обладміністрацій, можливо, Держгеокадастру в Києві... Бо ми пробуємо перекинути зараз із хворої голови на здорову. Не треба. Ось є у нас сьогодні представники аграрного бізнесу, вони знають, з яким і труднощами пов'язана перереєстрація договорів оренди землі... У нас землю не перереєструєш безкоштовно. Я можу сказати, що я, як президент і прем'єр-міністр і голова Верховної Ради, рішуче налаштований на те, що це є одним з ключових елементів інвестиційного клімату... Я б на вашому місці так не посміхався, тому що я не жартую з вами. І те, що пішов Луценко (генпрокурор України Юрій Луценко, який на той момент залишив засідання Ради розвитку регіонів - ІФ), ще нічого не означає ", - заявив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА