17:20 13.11.2017

Держгеокадастр з 3 до 10 листопада виділив учасникам АТО 460 га землі

2 хв читати
Держгеокадастр з 3 до 10 листопада виділив учасникам АТО 460 га землі

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) з 3 до 10 листопада 2017 року виділила учасникам АТО і сім'ям загиблих воїнів 256 земельних ділянок загальною площею 460 га з фонду державних земель сільськогосподарського призначення.

Згідно з повідомленням відомства на його веб-сайті, найбільша кількість ділянок відведено в Донецькій, Полтавській, Львівській, Вінницькій областях.

Раніше за тиждень учасникам АТО виділялося понад тисячі га землі.

Держгеокадастр також повідомив, що з 3 до 10 листопада до переліку земельних ділянок державної власності, право оренди яких може бути реалізовано на аукціонах, було внесено 719,8 га.

Загалом на 10 листопада до переліку входить 7,52 тис. земельних ділянок загальною площею майже 150 тис. га.

Як повідомлялося, за перше півріччя 2017 року учасники програми АТО отримали 12,19 тис. хемельних ділянок загальною площею 16,86 тис. га.

Кабінет Міністрів України 7 червня 2017 року затвердив Стратегію удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними, згідно з якою введено уніфіковані правила при розпорядженні землями. Зокрема, передання державних земель в оренду здійснюється виключно на аукціонах на єдиних стартових умовах - на термін до семи років за ставки не нижче 8% нормативної грошової вартості цієї землі.

Крім того, введено жорсткий розрахунковий норматив площі землі, яка може бути передана на місцевому рівні безоплатно, - не більше 25% площі земель, переданих в оренду на конкурсних засадах за попередній звітний період (квартал).

Розмір орендної плати за користування сільськогосподарськими земельними ділянками державної власності в січні-червні 2017 року за результатами земельних торгів в середньому виріс до 12,1% нормативної грошової оцінки (38,473 тис. грн/ га).

В Україні у державній власності перебуває 10,4 млн га сільськогосподарської землі, з яких 3,2 млн га - в постійному користуванні підприємств, установ і організацій, 2,5 млн га - у запасі, інші - в оренді.

Середній розмір орендної плати за 1 га держземлі за підсумками 2016 року становив 940 грн. Наразі близько 50% договорів оренди державних земель сільгосппризначення укладені строком до 49 років.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА