15:21 01.06.2018

Порошенко звільнив голову Татарбунарської райадміністрації через непередання інвестору земділянки під сонячну електростанцію

2 хв читати
Порошенко звільнив голову Татарбунарської райадміністрації через непередання інвестору земділянки під сонячну електростанцію

 Президент України Петро Порошенко звільнив голову Татарбунарської районної державної адміністрації (Одеська обл.) Олександра Кривенка за зволікання із переданням інвестору в оренду земельної ділянки для будівництва сонячної електростанції.

"Якщо чиновники на місцях дозволяють собі чинити перепони інвесторам на користь (ми з вами розуміємо, яким) інтересам, переконаний у тому, що реакція влади має бути жорсткою, і ми не повинні зволікати з ухваленням відповідних рішень. Тому хочу вас поінформувати, що саме сьогодні, за поданням голови обласної державної адміністрації, я підписав розпорядження про звільнення голови Татарбунарської районної державної адміністрації", - сказав П.Порошенко під час ознайомлення з реалізацією інвестиційного проекту ТОВ "MV Cargo" в Одеській області у п'ятницю.

Глава держави розповів, що в Татарбунарському районі передбачалося ще в грудні минулого року передати в оренду земельну ділянку інвестору під будівництво об'єктів альтернативної енергетики - для спорудження сонячної електростанції.

"Сьогодні, через півроку, підприємство не те що не розпочало будівельних робіт, вони навіть землю в оренду не отримали. Все це через те, що голова адміністрації Татарбунарського району, через не відомі мені причини, вважає можливим не укладати вже півроку відповідну угоду з підприємством", - наголосив П.Порошенко.

Розпорядження глави держави №84 про звільнення О.Кривенка вже оприлюднено на сайті президента.

У документі наголошується, що О.Кривенка звільнено відповідно до частини 9 статті 118 Конституції України - "обласна або районна рада може висловити недовіру голові відповідної місцевої державної адміністрації, на підставі чого президент України приймає рішення і дає обґрунтовану відповідь".

О.Кривенка, який раніше був заступником голови Березівської райадміністрації (Одеська обл.), призначено головою Татарбунарської РДА розпорядженням президента України від 27 квітня 2017 року.

Наприкінці березня 2018 року депутати Татарбунарської районної ради (21 депутат із 28) проголосували за висловлення недовіри О.Кривенку.

Причиною такого рішення депутати назвали відсутність налагодженої в роботі між Татарбунарською райадміністрацією і міськрадою, а також "неналежне виконання делегованих повноважень" О.Кривенком, що, на думку депутатів, перешкоджає забезпеченню збалансованого економічного та соціального розвитку району.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА