16:19 07.06.2018

Нацагентство з питань держслужби продовжить розгляд "справи Лінчевського" в понеділок

2 хв читати
Нацагентство з питань держслужби продовжить розгляд "справи Лінчевського" в понеділок

Дисциплінарна комісія Національного агентства з питань державної служби продовжить в понеділок (11 червня - ІФ) розглядати висловлювання заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського щодо програми лікування українських громадян за кордоном.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві охорони здоров'я, таке рішення дисциплінарна комісія прийняла на засіданні в четвер.

Як повідомлялося, Комісія з питань вищого корпусу держслужби розглядає дисциплінарне провадження щодо О.Лінчевского в зв'язку з його висловлюваннями про лікування онкохворих українських громадян за кордоном. Мова, зокрема, йде про деякі фрази зі стенограми його відповіді на питання під час представлення звіту Рахункової палати (РП) про результати аудиту.

"Що стосується неефективності і неекономного використання коштів. У сухому залишку 25% пацієнтів помирають. Тобто кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть, без варіантів. І ефективністю цієї програми є нуль відсотків. Ті онкологічні захворювання, які потребують трансплантації кісткового мозку, закінчуються смертю. Рано чи пізно, але ми (реалізуючи програму лікування за кордоном - ІФ) даємо людині пожити ще трохи, пожити довше", - сказав О.Лінчевський.

4 травня парламентські фракції заявили про неприпустимість заяв заступника міністра. В той же день у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про звернення до Кабміну з пропозицією звільнити його з посади.

Пізніше О.Лінчевський заявив про спотворення в ЗМІ і соцмережах його зауважень з приводу ефективності програми лікування українських громадян за кордоном і підкреслив, що його слова були вирвані з контексту.

7 червня РП повідомила, що оприлюднила на своєму сайті некоректні дані щодо даного звіту: насправді в 2016-2017 роках з виділених коштів на програму лікування важкохворих українських громадян за кордоном не використано 20 млн грн, а не 200 млн грн, як раніше повідомила палата на своєму сайті. Щодо такої інформації в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, коментуючи зауваження СП щодо невикористаних коштів, на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначила, що залишок коштів в 20 млн грн виник внаслідок рішень про тимчасове припинення оплати лікування двох осіб через інформацію, що лікування вже було оплачено. Кошти були повернуті на рахунок Міністерства охорони здоров'я з урахуванням курсової різниці.

Під час засідання дисциплінарної комісії в четвер У.Супрун заявила, що СП в процесі оприлюднення інформації щодо звіту про програму лікування українців за кордоном могли використовувати в політичних іграх.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА