15:37 20.08.2018

Колектив Національного інституту раку має намір захищати у суді честь і ділову репутацію

3 хв читати
Колектив Національного інституту раку має намір захищати у суді честь і ділову репутацію

Колектив Національного інституту раку (НІР, Київ), що має намір подати до суду для захисту репутації, звернувся до прем'єр-міністра й в. о. міністра охорони здоров'я з проханням втрутитися в ситуацію.

Про це йдеться в зверненні колективу НІР на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

У ньому наголошується, що на проведених 17 серпня в НІР зборах колектив одноголосно підтримав директора інституту Олену Колесник на посаді директора та ухвалив рішення звернутися до суду з позовом про захист честі, гідності та ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

"Наразі колектив НІР став заручником брудної гри деяких громадян та організацій. На підставі безглуздих публікацій НІР неодноразово перевіряли правоохоронні та контролювальні органи. Однак, крім блокування роботи держустанови, будь-яких даних про вчинення правопорушень з боку посадових осіб виявлено не було", - йдеться в зверненні колективу медзакладу на ім'я глави уряду та керівника МОЗ.

Як повідомлялося, минулого тижня навколо НІР виник конфлікт, пов'язаний із главою етичної комісії інституту Анною Губаревою, яку в червні звільнили за неетичну поведінку, потім відновили на посаді лікаря, а потім знову звільнили із займаної посади. А.Губареву обвинувачували у відмові ветерану АТО в пільговому лікуванні.

У квітні 2015 року на посаду керівника Національного інституту раку (НІР) було призначено Олену Колеснік, яка набрала найбільшу кількість голосів і перемогла на відкритих виборах директора. Загалом у виборах брали участь 688 співробітників інституту. О.Колеснік набрала 472 голоси, Дмитро Осинський, головний онколог Києва - 166, Юрій Думанський, ректор Донецького національного медуніверситету - 33, Іван Тодуров, хірург-трансплантолог і рідний брат директора Київського міського центру серця - 14. Раніше за результатами рейтингового голосування МОЗ під час відкритого відбору протягом 26-27 березня обрав чотирьох із 18 претендентів на посаду керівника НІР. Колишній директор Національного інституту раку (НІР) Ігор Щепотін також брав участь у конкурсі.

МОЗ ухвалило рішення не продовжувати контракт з І.Щепотіним після отримання результатів проведеної у 2014 році комплексної позапланової перевірки діяльності Інституту раку, ініційованої тодішнім міністром охорони здоров'я Олегом Мусієм. Перевірка виявила 43 порушення. Зокрема, порушення, пов'язані з акредитацією медичного закладу, а також ліцензуванням фахівців за вісьмома спеціальностями, порушення температурного режиму зберігання деяких препаратів, факти завищення вартості проектних робіт із реконструкції кількох корпусів інституту на загальну суму понад 500 млн грн із завищенням вартості оплати робіт і послуг, низку порушень, пов'язаних із проведенням на базі інституту клінічних досліджень, а також відсутність локальних медичних протоколів за низкою захворювань. Крім того, в інституті не було встановлено і не було введено в дію високоточне радіохірургічне обладнання вартістю 42 млн грн, закуплене у 2011 році. Перевірка також виявила факти допуску до медичної практики лікарів без відповідних сертифікатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА