10:51 15.10.2013

Рудьковський має намір залишити фракцію Партії регіонів

2 хв читати

Народний депутат Микола Рудьковський, обраний 12 жовтня головою Соціалістичної партії України (СПУ), має намір вийти з парламентської фракції Партії регіонів, пише "Коммерсантъ.ua" у вівторок уранці.

"На з'їзді він офіційно заявив, що вийде з Партії регіонів і сприятиме тому, щоб створити фракцію соціалістів у Верховній Раді. Очевидно, саме ця заява позначилася на результатах голосування. Крім того, ми домовилися, що він лобіюватиме ухвалення тих законів, які ми не змогли ухвалити в минулих скликаннях", - розповіла виданню екс-голова Фонду державного майна, член СПУ Валентина Семенюк-Самсоненко.

Вона також зазначила, що М.Рудьковський, який володіє 25% акцій компанії "Нафтогазвидобування", пообіцяв "фінансово підтримувати партію".

Лідер СПУ Петро Устенко підтримав вихід нового голови партії з парламентської більшості та заявив, що "це цілком логічний крок, оскільки Соцпартія завжди була в опозиції до влади".

У Партії регіонів заявили виданню, що для них "це не було сюрпризом". "Якщо тепер він (М.Рудьковський - ІФ) захоче вийти з фракції, нехай виходить. Те, що соціалісти обрали його своїм лідером, не робить обов'язковим його вихід із фракції... В парламенті немає фракції соціалістів, але ми готові співпрацювати з усіма політичними силами, якщо вони не несуть расизму, антисемітизму та неонацизму. Ми готові співпрацювати з партіями, готовими підставити плечі під програму розвитку президента та привести Україну до Європи", - заявив "Коммерсанту. ua" перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Як повідомляється на сайті СПУ, 12 жовтня в Києві відбувся 19-й з'їзд партії, на якому було переобрано її керівництво: лідером став Петро Устенко, а головою – народний депутат М.Рудьковський. Участь у з'їзді взяли 210 делегатів. "Наявність двох керівників у партії передбачають ухвалені на з'їзді нові статут СПУ і програма СПУ, проекти яких члени партії обговорювали впродовж кількох місяців", - зазначається в повідомленні.

До з'їзду головою СПУ був П.Устенко.

Як повідомлялося, делегати 17-го з'їзду СПУ в 2011 році не змогли обрати нового голову партії, оскільки ніхто з кандидатів не набрав 50%+1 від загальної кількості зареєстрованих делегатів. Тоді екс-міністр транспорту М.Рудьковський набрав 162 голоси, а почесний голова партії Олександр Мороз - 166. Згодом О.Мороза все-таки обрали головою СПУ, а М.Рудьковського через кілька місяців виключили зі складу політради партії.

На виборах у 2012 році М.Рудьковський переміг у мажоритарному окрузі як самовисуванець, після чого ввійшов до складу фракції Партії регіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА