15:42 22.10.2013

В Україні створюється нова політична сила під назвою "Праві"

2 хв читати

У Києві у вівторок відбулася презентація нового політичного проекту під назвою "Праві".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", ініціатори об'єднання мають намір створити партію, що стане опорою середньому класу, мають намір перетворити Україну на парламентсько-президентську республіку, виступають за євроінтеграцію та вступ до НАТО, мають намір запропонувати радикально нову соціально-економічну політику, підтримувати і розвивати українську мову та культуру.

"Ми починаємо непростий шлях, наш девіз - "всі однакові, ми - інші". Ми хочемо бути чесними і порядними людьми, донести до громадян України, що вони можуть бути сильними, якщо вони самоорганізуються та візьмуть владу у свої руки у своєму дворі, районі, області", - сказав під час свого виступу на презентації нового політичного бренду екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

За його словами, ця партія не залежатиме від олігархів і працюватиме в інтересах людей, що розбудовують і розвивають Україну.

У презентованій програмі партії зазначається, що "Праві" визначають своїм завданням ухвалення нової Конституції України, проведення люстрації суддів, прокурорів та працівників інших правоохоронних органів, впровадження виборності суддів і можливості їх відкликання, ліквідацію недоторканності та безстрокового обрання суддів. Вони пропонують втричі скоротити кількість співробітників органів внутрішніх справ, ліквідувати ДАІ.

У найближчі 10 років ця політична сила ставить завдання забезпечити щорічне зростання українців на рівні 10% на основі відповідного зростання ВВП, підвищення тривалості життя українців до 80-82 років, реформувати податкову систему. "Праві" виступають за нову економічну роль Національного банку України, що має підтримувати економічне зростання за умови збереження цінової і фінансової стабільності.

Ця партія пропонує законодавчо заборонити діяльність Комуністичної Партії України. "Праві" наголошують на необхідності збереження української ідентичності, відродження національної пам'яті, реальному функціонуванні української мови як державної, об'єднанні українських церков.

Також "Праві" виступають за надання спеціального статусу англійської мови як мови навчання, ведення бізнесу, вільного застосування в ЗМІ, забезпечення можливості доступу до Інтернету не менше ніж для 90% населення України, адаптацію вищої освіти до світових стандартів.

У зовнішній політиці "Праві" виступають за вступ до НАТО та Європейського Союзу, встановлення нормальних рівноправних відносин з Російською Федерацією. Вони також наполягають на необхідності виведення Чорноморського флоту з території України до травня 2014 року, припинення дії газової угоди з РФ 2009.

На цьому зібранні у вівторок у Києві було розпочато збирання підписів за реалізацію громадської ініціативи щодо створення нової політичної сили "Праві". Першими свої підписи поставили екс-глава МЗС В.Огризко, екс-заступник голови Національного банку України Олександр Савченко, народний депутат V- VI скликання Володимир В'язівський, депутат севастопольської міськради Василь Зеленчук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА