16:34 05.12.2013

Ініціативна група "Праві" озвучила свій план виходу з політичної та соціально-економічної кризи в Україні

2 хв читати

Ініціативна група "Праві" запропонувала свій план подолання політичної та соціально-економічної кризи в Україні із семи пунктів.

"Перше. Президент негайно видає указ про відставку уряду і разом з опозицією формує позапартійний уряд фахівців-управлінців. Друге. Осіб, винних у злочинах 30 листопада та 1 грудня, притягують до кримінальної відповідальності безвідносно до обійманих посад", - наводить прес-служба групи "Праві" план виходу з кризи, який у четвер озвучили члени групи - екс-глава МЗС України Володимир Огризко і доктор економічних наук Олександр Савченко.

Третій пункт плану - новий уряд укладає угоду про асоціацію на наступному саміті Україна-ЄС в січні-лютому 2014 року з урахуванням необхідності надання Україні з боку ЄС макроекономічної допомоги в розмірі, про який сторони домовляться під час розроблення дорожньої карти з імплементації угоди.

Наступний пункт: Верховна Рада ухвалює закон про політичну амністію та імунітет для президента і прем'єра України. Закон передбачатиме два головні положення: а) діючий президент і прем'єр-міністр не потраплятимуть під кримінальну відповідальність протягом п’яти років після того, як залишать свої посади; б) особи, які стали жертвами вибіркового правосуддя, будуть звільнені й отримають право на лікування за кордоном.

П'ятий пункт передбачає, що Верховна Рада негайно ініціює перед Конституційним Судом запит про тлумачення його рішення від 10.09.2010 р. із метою повернення до парламентсько-президентської форми правління. Останній розгляне це подання в терміновому порядку.

Шостий пункт свідчить, що новий уряд працює до моменту обрання нового президента України.

Останній пункт плану подолання кризи в Україні пропонує уряду зосередити увагу на вирішенні низки важливих моментів. Насамперед зупинити спад виробництва, забезпечити стабілізацію фінансово-економічної системи і зростання ВВП у 2014 р. Також йдеться про підтримку кредитними ресурсами підприємств України, особливо на сході та півдні, які страждають від економічної агресії з боку Росії, і тих підприємств, які потребують фінансової і технічної допомоги для виходу на ринки ЄС, створення для цього Банку розвитку України для залучення EUR10-15 млрд із фондів ЄС; відновлення співпраці з МВФ і розморожування кредитної лінії в $15 млрд.

Крім того, група "Праві" пропонує укласти нову газову угоду з Росією, яка базуватиметься на ринкових (раціональних) цінах на газ і його транзит. У разі неможливості пропонується мінімізація закупівлі російського газу, форсування видобутку власного газу, фінансова підтримка підприємств для самозабезпечення газом на альтернативних ринках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА