18:23 19.12.2013

Тягнибок: Закон про амністію учасників протестів - це перший крок із виконання вимог опозиції

2 хв читати
Тягнибок: Закон про амністію учасників протестів - це перший крок із виконання вимог опозиції

Ухвалений Верховною Радою України закон про амністію учасників протестів не дозволяє переслідувати учасників демонстрацій і дає можливість звільнити від відповідальності осіб, які брали участь в акціях протесту з 21 листопада 2013 року, заявляє лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

У коментарі журналістам у Києві в четвер він наголосив, що це перший крок із виконання вимог опозиції, що стосується припинення в Україні політичних переслідувань.

За словами лідера "Свободи", ухвалення закону означає, що понад 300 активістів, які брали участь в акціях Євромайдану, не переслідуватимуть, їх не викликатимуть на допити.

О.Тягнибок розповів, що представники фракції Партії регіонів пропонували під час обговорення, яке тривало майже день, використовувати в законі слово "амністія", проте, за словами О.Тягнибока, "в цьому законі немає слова "амністія".

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк також повідомив, що представники Партії регіонів пропонували до цього закону ввести норму, згідно з якою від відповідальності звільняються працівники правоохоронних органів, проте ця норма не пройшла: всіх, хто брав участь у мирних акціях, не переслідуватимуть, а тих, хто бив мирних громадян, притягатимуть до відповідальності. "Тепер влада не має жодних підстав переслідувати учасників мирних акцій. І цей закон не поширюється на правоохоронні підрозділи", - сказав він.

За словами А.Яценюка, законопроект стосується "виключно учасників мирних процесів".

Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко вважає, що президент підпише ухвалений Верховною Радою законопроект. "Він (глава держави В.Янукович - ІФ) зобов'язаний поставити підпис.

Лідер "Свободи" водночас зазначив, що вимоги опозиції залишаються незмінними - звільнити всіх, кого затримали під час мирних акцій, покарати винних у побитті мирних громадян і відправити уряд Миколи Азарова у відставку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА