15:45 03.02.2015

Букіккіо запропонував Порошенку включити до конституційної комісії представника Венеціанської комісії

2 хв читати
Букіккіо запропонував Порошенку включити до конституційної комісії представника Венеціанської комісії

Голова Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо запропонував президентові України Петру Порошенку включити до складу української конституційної комісії члена Венеціанської комісії, екс-прем'єра Польщі Ганну Сухоцьку, повідомляє прес-служба президента України.

"Голова Венеціанської комісії високо оцінив пропозицію президента створити конституційну комісію для комплексного напрацювання необхідних змін до Конституції та запропонував включити до її складу члена ВК, колишнього прем'єр-міністра Польщі, експерта у галузі конституційного права Ганну Сухоцьку. Як зазначив Джанні Букіккіо, глибинні зміни законодавства не можуть бути зроблені без змін Конституції", - йдеться в повідомленні.

Під час спілкування з П.Порошенком Дж.Букіккіо заявив, що Венеціанська комісія готова надати експертний висновок щодо законопроекту з судової реформи, щойно узгоджений законопроект буде опрацьовано у Верховній Раді, а також висновок щодо змін до Конституції в частині децентралізації влади. За його словами, децентралізаційні поправки слід вносити якнайшвидше у рамках конституційної комісії з огляду на необхідність законодавчого забезпечення проведення місцевих виборів.

"Ви багато робите для того, щоб налагодити атмосферу діалогу, досягти мирного вирішення та дотримання закону в державі. Але ви мусите, адже всі зараз дивляться на Україну", - сказав голова Венеціанської комісії главі Української держави.

Він запевнив у готовності своєї інституції допомагати Україні в напрацюванні законодавства. "Ми працюватимемо настільки швидко, наскільки це можливо", - сказав Дж.Букіккіо.

За даними прес-служби президента, вже наступного тижня в Україну прибуде делегація експертів Венеціанської комісії, яка проведе низку зустрічей, зокрема в Міністерстві юстиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА