13:02 04.02.2016

"БПП" підтримує розслідування НАБУ звинувачень голови МЕРТ на адресу Кононенка

2 хв читати
"БПП" підтримує розслідування НАБУ звинувачень голови МЕРТ на адресу Кононенка

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" підтримує готовність заступника керівника цієї фракції Ігоря Кононенка відповідати за законом у разі, якщо підтвердяться звинувачення, озвучені на його адресу міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварасом Абромавичусом.

"Попереднє рішення фракції полягає в тому, що ми підтримуємо крок Кононенка, який особисто подав заяву до Національного антикорупційного бюро з вимогою перевірити висунуті проти нього звинувачення, і готовність Кононенка відповідати за законом у випадку (відповідних результатів розслідування – ІФ)", - заявив голова фракції Юрій Луценко з трибуни парламенту на засіданні в четвер.

Він також зазначив, що А. Абромавичуса запросили на засідання фракції "Блок Петра Порошенка" в четвер, але міністр не прийшов, пославшись на те, що перебуває на лікарняному.

Як повідомлялося, А. Абромавичус на брифінгу 3 лютого заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активної протидії проведенню його командою реформ. "У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції, підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Ці люди мають імена, і одне з цих імен я озвучу: це Ігор Кононенко (народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" - ІФ). Як представник політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, в останній місяць він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства", - сказав міністр.

І. Кононенко, у свою чергу, назвав "емоційною" заяву А. Абромавичуса і вважає її спробою перекласти відповідальність за невдачі у роботі МЕРТ. Він відкидає звинувачення міністра і пов'язує їх з майбутнім переформатуванням уряду.

На сайті НАБУ в середу з'явилося повідомлення про те, що їхні детективи вже почали перевірку фактів, озвучених А. Абрамавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку І. Кононенка та інших депутатів. У Бюро зазначили, що А. Абрамовичус буде найближчим часом запрошений для допиту як свідок за оприлюдненими ним фактами.

Президент України Петро Порошенко після зустрічі з главою МЕРТ заявив, що А. Абрамавичус має залишитися на цій посаді. За словами глави держави, міністр думає над пропозицією.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що відповідь на звинувачення А. Абромавичуса на адресу І. Кононенка має дати НАБУ: "Вважаю, що Національне антикорупційне бюро має абсолютно публічно, чітко і швидко дати свою відповідь". Спікер парламенту наголосив, що за звинувачення, що пролунали на адресу І. Кононенка, необхідно нести відповідальність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА