15:48 04.02.2016

Кононенко йде з посади першого заступника голови фракції "БПП" і пропонує Абромавичусу спільно пройти детектор брехні

2 хв читати
Кононенко йде з посади першого заступника голови фракції "БПП" і пропонує Абромавичусу спільно пройти детектор брехні

Перший заступник керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявив, що йде з цієї посади на період розслідування заяви міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, а також пропонує главі МЕРТ разом пройти перевірку на детекторі брехні щодо озвучених звинувачень.

"Стосовно ситуації, що склалася, і висунених на мою адресу звинувачень міністром економічного розвитку паном А.Абромавичусом маю зробити таку заяву: вчора я подав і офіційно зареєстрував заяву до Національного антикорупційного бюро за звинуваченнями на мою адресу, з проханням провести об'єктивне розслідування і покарати винних. Друге: я пропоную і наполягаю: разом із паном Абромавичусом пройти детектор брехні за пред'явленими ним звинуваченнями", - заявив І.Кононенко (відео його заяви розміщено в YouTube).

Крім того, він прийняв рішення зняти з себе повноваження першого заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" на період розслідування. "Прошу фракцію мене підтримати в цьому рішенні", - сказав депутат.

Як повідомлялося, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус на брифінгу 3 лютого заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активної протидії реформам, здійснюваним його командою. "У мене та моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції, підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Ці люди мають імена, і одне з цих імен я озвучу, - це Ігор Кононенко. Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, за останній місяць він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства", - сказав міністр.

І.Кононенко назвав емоційною заяву А.Абромавичуса і вважає її спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі МЕРТ. Звинувачення міністра він відкидає і пов'язує їх із майбутнім переформатуванням уряду.

На сайті НАБУ 3 лютого з'явилося повідомлення, що їхні детективи вже розпочали перевірку фактів, озвучених А.Абромавичусом, щодо можливого втручання в роботу МЕРТ із боку І.Кононенка та інших народних депутатів. У бюро зазначили, що А.Абромавичуса буде найближчим часом запрошено до НАБУ для допиту як свідка за оприлюдненими ним фактами.

Президент України Петро Порошенко після зустрічі з главою МЕРТ заявив, що А.Абромавичус має залишитися на цій посаді. За словами глави держави, міністр думає над цією пропозицією.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що відповідь на звинувачення А.Абромавичуса на адресу І.Кононенка має дати НАБУ: "Вважаю, що Національне антикорупційне бюро має абсолютно публічно, чітко і швидко дати свою відповідь". Спікер парламенту наголосив, що за звинувачення, які прозвучали на адресу І.Кононенка, необхідно нести відповідальність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА