17:07 11.10.2016

Порошенко пропонує ВР продовжити до серпня 2017 р. перебування Міжнародної місії захисту розслідування катастрофи MH-17

2 хв читати
Порошенко пропонує ВР продовжити до серпня 2017 р. перебування Міжнародної місії захисту розслідування катастрофи MH-17

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про продовження терміну дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування обставин катастрофи збитого в небі над Донбасом малайзійського Боїнга влітку 2014 року.

Проект закону "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017р терміну дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародної місії захисту розслідування від 28 липня 2014 р" внесений П.Порошенко в парламент у вівторок.

Нині проект на розгляді у керівництва парламенту.

Самого тексту законопроекту, а також супровідних документів до нього на сайті Верховної Ради поки що немає.

Це вже не перше продовження терміну дії даної угоди. У середині липня 2015 р Верховна Рада вже приймала аналогічний проект закону, також внесений тоді президентом.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за рейсом МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебувало 298 осіб, усі вони загинули.

Створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори та представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту, 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи рейсу МН-17 на Донбасі.

"Група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля в районі селища Первомайського. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR доставлена в Україну з Російської Федерації, і після того, як вона була використана для атаки на авіалайнер рейсу МН17, була знову повернута на територію РФ", - наголошується в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА