14:25 05.05.2017

Київ спрямовував до Ізраїлю запит щодо передачі Ставицького

2 хв читати
Київ спрямовував до Ізраїлю запит щодо передачі Ставицького

Київ звернувся до ізраїльської сторони щодо передачі Україні колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін.

"Запит прямував, у нас є офіційне підтвердження отримання цього запиту", - сказав він в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.

Є.Єнін додав, що у Е.Ставицького була можливість піти на угоду зі слідством, але він таку можливість відкинув. "Відповідно, ми звертаємося до суду з клопотанням про отримання дозволу на застосування спеціальної процедури заочного засудження. Після цього - оголошення вироку і застосування інших процедур з метою повернення цієї людини в Україні", - сказав він.

24 березня 2014 року Генпрокуратура України оголосила Е.Ставицького в розшук. Він підозрюється в розкраданні коштів в особливо великому розмірі.

На сайті Інтерполу 4 серпня з'явилася інформація, що Е.Ставицький оголошений в розшук по лінії цієї організації. Згідно з інформацією, Україна розшукує екс-міністра за звинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні його шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

У січні 2016 року Суд Євросоюзу в Люксембурзі ухвалив рішення про "розморожування" всіх заарештованих ЄС активів екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова і його сина Олексія, а також українських чиновників часів президента України Віктора Януковича - екс-віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова і екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Е.Ставицького.

Пізніше ЗМІ повідомляли, що Е.Ставицький перебував в Ізраїлі і змінив прізвище на Розенберг.

У січні 2017 року керівник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Василь Неволя повідомив, що Е.Ставицький, за даними Інтерполу, швидше за все, перебуває в Ізраїлі, його розшук активний.

4 травня 2017 року адвокат Юрій Іващенко повідомив, що Інтерпол ухвалив рішення про припинення міжнародного розшуку Е. Ставицького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА