11:13 13.03.2018

Президент відклав подання до ВР законопроекту про податок на виведений капітал через позицію міжнародних партнерів - Шимків

2 хв читати
Президент відклав подання до ВР законопроекту про податок на виведений капітал через позицію міжнародних партнерів - Шимків

Президент України Петро Порошенко відклав подання законопроекту про податок на виведений капітал (ПВК) до Верховної Ради через позицію міжнародних партнерів, повідомив заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків.

"На жаль, через позицію міжнародних партнерів і компаній мають провести додаткове обговорення і пошук аргументів саме для них", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Текст законопроекту оприлюднено на сайті президента.

При цьому, як зазначив директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін, на підтримку законопроекту раніше виступили низка великих компаній, серед яких Horizon Capital, Arcelor Mittal тощо.

"Наприкінці минулого року Порошенко, відповідаючи на моє запитання, пообіцяв українському бізнесу внести до Ради закон про податок на виведений капітал, це було в контексті питання" до кінця 2017 року". Минуло 3,5 місяці. Обіцянку не просто не виконано, президент після двох років епопеї обговорення ПВК оголосив про...широке його обговорення", - написав А.Амелін на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, під час зустрічі з бізнесом П.Порошенко заявив, що не має наміру подавати законопроект про податок на виведений капітал до парламенту, та ініціює його повторне обговорення, хоча раніше заявляв про свою готовність зареєструвати зазначений документ. При цьому глава держави висловив готовність до будь-яких компромісів, зокрема до того, щоб дія зазначеного податку поширювалося на малий і середній бізнес на першому етапі його впровадження.

Раніше президент назвав заміну податку на прибуток податком на виведений капітал одним із пріоритетів на 2018 рік.

Згідно із законопроектом, ставки податку на виведений капітал мають становити 15% для дивідендів і 20% для прирівняних платежів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА