13:35 25.07.2018

Гриценко про справу, відкриту проти нього СКР: Це перша кримінальна справа за все моє життя

2 хв читати

Лідер партії "Громадянська позиція", колишній міністр оборони України (2005-2007 рр.) Анатолій Гриценко здивований відкриттям у РФ кримінальної справи стосовно нього за начебто заклики до терактів на території Росії.

"Слідчий комітет Росії висунув мені обвинувачення і порушив кримінальну справу. Це перша кримінальна справа за все моє життя. І хто порушив, путінська влада? Звинувачуючи в заклику до тероризму?", - сказав А.Гриценко на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" прокоментувати відповідне повідомлення Слідчого комітету Росії (СКР).

Він з іронією зауважив: "Перше - саме так "наші діди воювали", відбиваючи віроломний напад фашистських окупантів - правильно, громадянине Путіне? Проти мільйонів фронтовиків і партизан у тилу ворога також справи повідкриваєте?".

"І друге - у всьому світі терористами визнають тих, хто збиває цивільні авіалайнери, вбиваючи сотні безневинних людей. Хто труїть нишком хімічною зброєю. Хто підриває житлові будинки, розпалюючи війну в Чечні. Про них, безшабашних і безжальних, не забудьте!", - зазначив А.Гриценко.

СКР заочно пред'явив А.Гриценку обвинувачення в ще одному епізоді закликів до терактів на території РФ.

"Головне слідче управління СКР у рамках розслідування кримінальної справи про публічні заклики колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка до здійснення терористичної діяльності на території Москви та Таганрога в телевізійному ефірі каналу "112.Україна" 2 липня 2017 року виявило ще один епізод його злочинної діяльності", - йдеться в повідомленні прес-служби СКР.

Зазначено, що за результатами слідчих дій, портретних і лінгвістичних експертиз встановлено причетність А.Гриценка до скоєння аналогічного злочину 16 липня 2014 року.

"За даними слідства, у зазначений день під час прямої трансляції онлайн-конференції телерадіокомпанії "Студія 1+1" А.Гриценко виступив із публічним закликом до здійснення терористичної діяльності на території РФ шляхом підривання залізничних потягів", - йдеться в прес-релізі.

У СКР зазначили, що стосовно А.Гриценка порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності). Нині кримінальні справи про скоєння А.Гриценком двох злочинів об’єднано в одне провадження, йому заочно пред'явлено обвинувачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА