14:44 20.08.2018

Глава ВККСУ виступає за обмеження публічності інформації щодо суддів

2 хв читати

Глава Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) Сергій Козьяков вважає надмірно прозорою систему відбору суддів в Україні та виступає за обмеження публічності інформації щодо суддів, зокрема, майнового характеру.

"Необхідно подумати про певні обмеження прозорості, особливо це стосується співбесід, які транслюються в YouTube, а також подумати, яким чином скорегувати оприлюднення так званих висновків громадської ради доброчесності щодо суддів", - сказав С.Козьяков, виступаючи в понеділок у Києві під час дискусії на тему "Судова реформа: проміжні результати та нові виклики".

Він наголосив, що таку інформацію часто оприлюднюють ще до того, як судді відповіли на обвинувачення, які містяться в негативних висновках.

За словами С.Козьякова, вже частково обмежено трансляцію співбесід на прохання суддів із Донецької та Луганської областей, які працюють на підконтрольній Україні території. Він пояснив, що публічність інформації було обмежено, зокрема, тому, що у цих суддів на окупованих територіях залишилися родичі та майно.

Глава ВККСУ зазначив, що обмежено публічність матеріалів НАБУ щодо суддів з інформацією про перетин кордонів, майно родичів, персональних даних про суддів. С.Козьяков пояснив, що цю інформацію може бути використано на шкоду.

"Ми будемо думати і надалі, як у рамках закону це робити (обмежувати публічність інформації - ІФ)", - акцентував увагу глава ВККСУ.

Він пояснив, що конкретна негативна інформація щодо конкретного судді часто проектується громадськістю на всю судову систему загалом. "Часто надмірна прозорість, особливо в частині майнової інформації, особливо, коли йдеться про легальне майно, походження якого можна пояснити... може завдати шкоди не лише авторитету судді, але і всій судовій системі", - підсумував глава С.Козяьков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА