20:21 15.11.2018

Мей заявила про відсутність реальних альтернатив її планам щодо Brexit

3 хв читати
Мей заявила про відсутність реальних альтернатив її планам щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що не надходило жодних альтернативних пропозицій щодо виходу країни з ЄС, які б відповідали підсумкам референдуму 2016 року і не передбачали б "жорсткого" кордону між Ірландією і Північною Ірландією.

"Ніхто не робив ніяких альтернативних пропозицій, які водночас виконували б умови, поставлені на референдумі, і забезпечували відсутність "жорсткого" кордону між Північною Ірландією та Ірландією", - сказала вона на прес-конференції в четвер.

"Я вважаю, що курс, який я задала, є правильним для нашої країни", - зазначила Т.Мей.

Прем'єр додала, що її план з Brexit "забезпечить велике майбутнє Великій Британії".

"Ця угода відповідає тому, за що голосували люди (на референдумі - ІФ), а також - нашим національним інтересам", - підкреслила Т.Мей.

Прем'єр-міністр відкинула ідею проведення другого референдуму про вихід країни з ЄС.

"У мене дуже чітка позиція з питання другого референдуму. Я донесла її до членів парламенту, і мені здається, що більшість з них розуміють, що вони дали право голосу британському народу, і люди проголосували. Тепер наше завдання - виконати волю, висловлену під час цього голосування, а не проводити другий референдум. Другого референдуму не буде", - заявила вона на прес-конференції.

"Ми вже запитали людей, що вони думають, і вони відповіли, що нам потрібно вийти з ЄС. І ми покинемо Європейський союз. Ми покинемо Європейський Союз 29 березня 2019 року", - додала британський прем'єр.

Т.Мей заявила, що у неї немає сумнівів у тому, що вона вчинила правильно стосовно Brexit.

"Я всіма фібрами своєї душі відчуваю, що курс, який я вибрала, правильний для нашої країни і всіх наших громадян", - сказала вона.

Прем'єр зазначила, що її план з Brexit вирішує завдання, поставлені британцями на референдумі 2016 року.

"З самого початку я знала, чого я хочу для наших громадян: поважати підсумки їх голосування на референдумі", - додала вона.

Досягнута угода, за словами Т.Мей, повертає Великій Британії повний контроль над кордонами, припиняє вільне пересування, дає повний контроль над витратами, а також повний контроль над законодавством і припиняє дію рішень Європейського суду для Великої Британії. Також вона заявила, що угода в разі імплементації дозволить вивести Велику Британію з-під дії сільськогосподарських і рибогосподарських законів ЄС.

"Саме це дасть представлена угода", - сказала Т.Мей.

У середу вона виступила із заявою про те, що британський кабінет міністрів підтримав проект угоди з Brexit за підсумками наради на Даунінг-стрит. Вона також заявила про впевненість у тому, що нинішній проект угоди щодо виходу Великої Британії з ЄС був найкращим з того, що можна було узгодити з Брюсселем.

На знак незгоди з попереднім варіантом угоди з Брюсселем щодо Brexit про вихід з британського уряду заявили відразу кілька міністрів, а також заступників міністрів.

Раніше Т.Мей зазначила, що не розглядає ситуацію, при якій угоди з Brexit може не бути. Вона неодноразово заявляла, що виключає можливість проведення повторного референдуму стосовно Brexit.

Під час референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА