10:38 07.08.2019

Рябошапка вважає, що посада генпрокурора не доставить йому дискомфорту

2 хв читати
Рябошапка вважає, що посада генпрокурора не доставить йому дискомфорту

Заступник глави Офісу президента України Руслан Рябошапка спокійно ставиться до перспективи свого призначення на посаду генерального прокурора України.

"Я не відчуваю ніякого дискомфорту в тому, що мені доведеться робити на посаді генерального прокурора, якщо цей факт відбудеться. Тобто, я не можу говорити, що ця робота для мене некомфортна або доставлятиме якийсь дискомфорт із тим, що я нібито почуватимуся не на своєму місці. Цього немає", - сказав Рябошапка в інтерв'ю "24 каналу", відповідаючи на запитання про те, чи бачить він себе на посаді генпрокурора.

Говорячи про необхідні зміни в органах прокуратури загалом, він зазначив: "Першочергові наші зміни передбачають можливість оновлення самого офісу генерального прокурора, тобто Генпрокуратури, оновлення всієї системи. На рівні керівництва місцевих прокуратур - дуже швидко. Потім уже створення механізму селекції, відбору прокурорів у місцевих, регіональних прокуратурах".

При цьому заступник глави ОП висловив побажання, щоб "у цю професію зайшло багато людей, у яких немає прокурорського досвіду".

Рябошапка також зазначив, що не вбачає необхідності в існуванні військової прокуратури.

Як відомо, генерального прокурора України призначає на посаду і звільняє президент України з відома Верховної Ради. Парламент може висловити недовіру генпрокурору, що спричиняє його відставку з посади.

Із травня 2016 року цю посаду обіймає Юрій Луценко.

11 червня у Верховній Раді зареєстровано проект постанови (№10380) про надання згоди парламенту на звільнення президентом Луценка з посади генпрокурора. Документ визначений президентом як невідкладний.

23 липня президент України Володимир Зеленський повідомив, що заступника глави Офісу президента Рябошапку розглядають як одного з кандидатів на посаду генпрокурора України.

6 серпня генпрокурор Луценко заявив, що подасть у відставку з посади, коли Верховна Рада IX скликання розпочне роботу. "Як тільки новий парламент збереться... я подам заяву про відставку", - сказав він в ефірі "Радіо НВ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА