13:03 03.02.2020

Рейтинг довіри до Гончарука різко знизився після публікації запису розмов на зустрічі з представниками НБУ

2 хв читати
Рейтинг довіри до Гончарука різко знизився після публікації запису розмов на зустрічі з представниками НБУ

Рейтинг довіри до прем'єр-міністра Олексія Гончарука, згідно з результатами опитування, знизився після оприлюднення аудіозаписів з обговоренням компетентності президента України Володимира Зеленського у фінансових питаннях.

Про це повідомляється в дослідженні Центру "Соціальний моніторинг" (ЦСМ) та Українського інституту соціальних досліджень, оприлюдненому 3 лютого.

Згідно з результатами опитування, варіант відповіді "зовсім не довіряю" або "скоріше не довіряю" обрали 65,5% респондентів. Довіру прем'єр-міністру висловили 23,5%. Баланс довіри становить -42%.

Також 38,5% опитаних заявили, що почали гірше ставитися до Гончарука після оприлюднення аудіозаписів. Ніяк не змінилося ставлення до прем'єр-міністра у 46,9% опитаних, а 1,8% респондентів повідомили, що аудіозаписи поліпшили їхнє ставлення до Гончарука.

Дослідження проводили ЦСМ і Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка з 24 по 28 січня 2020 року. Було опитано 2003 респондентів старше 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,24% з імовірністю 0,95. Опитування проводилося у вигляді індивідуального інтерв'ю за місцем проживання респондента.

Як повідомлялося, 16 січня деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президенту, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мішель - керівництву Угорщини: Жодне чергове президентство в Єврораді не має мандата на взаємодію з РФ від імені ЄС

Україні потрібна корекція виборчого законодавства на перехідний період - голова підкомітету адмінустрою у ВР Безгін

США та Китай можуть разом наблизити справедливе завершення війни в Україні - Зеленський

Єрмак: $150 млн США підуть на зброю із запасів Пентагону, решта – на зміцнення ППО

МЗС вітає ухвалення ПА ОБСЄ Бухарестської декларації

Зеленський для Bloomberg TV: Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам про це сьогодні

Зеленський у відповідь на пропозицію Орбана про припинення вогню і переговори з РФ виклав свій план щодо проведення другого Саміту миру

Україна і Чехія домовилися фіналізувати найближчим часом текст двосторонньої безпекової угоди

Зеленський очікує від угорського головування в Раді ЄС достатньої оборонної підтримки та прогресу в євроінтеграції

У Кишиневі відбудеться тристороння зустріч глав МЗС України, Молдови та Румунії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА