21:14 18.06.2020

Лідери "Східного партнерства" домовилися про п'ять пріоритетів роботи після 2020р

2 хв читати
Лідери "Східного партнерства" домовилися про п'ять пріоритетів роботи після 2020р

Лідери країн "Східного партнерства" і керівництво Європейського Союзу домовилися на відеоконференції про п'ять пріоритетів партнерства на найближчі роки, повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Сьогодні ми обговорювали, як сформувати і сфокусувати наше партнерство після 2020 року. З лідерами ми домовилися щодо п'яти пріоритетів для нашого партнерства в найближчі роки. Перш за все, ми хочемо, щоб партнерство сфокусувалася на економіці, яка створює гідні робочі місця, кращі фізичні зв'язки між нашими країнами і кращі можливості, особливо для молодих людей", - сказала вона після відеоконференції лідерів "Східного партнерства" в четвер.

Фон дер Ляєн зазначила, що обсяги двосторонньої торгівлі між ЄС і шістьма країнами "Східного партнерства" в 2016-2019 роках значно зросли, зокрема на більш, ніж 50% з Україною.

"Другий важливий момент для нас, що ми прагнемо партнерства, яке розширює можливості: хороше управління, демократичні інституції, права людини, гендерна рівність, верховенство права - цього вимагають всі громадяни, і це важливі цінності для ЄС", - підкреслила глава Єврокомісії.

Третім пріоритетом, за її словами, є "партнерство, яке з'єднує".

"Ми повинні прийняти цифрову трансформацію. Ми бачили, як криза сама пояснювала, наскільки важлива діджиталізація. ЄС буде працювати зі своїми східними сусідами, щоб модернізувати технології, розширити переваги єдиного цифрового ринку і забезпечити високоякісну інфраструктуру і послуги людям в усьому регіоні", - пояснила фон дер Ляєн.

Президент Єврокомісії додала, що четвертою важливою для ЄС темою є партнерство, яке є стійким.

"Ми повинні сфокусуватися на стійкості клімату. Це природно, що "зелений перехід" також у центрі нової концепції Східного партнерства, оскільки він у центрі політичного порядку денного в ЄС", - сказала вона.

Крім того, Єврокомісія продовжить "забезпечувати відчутні результати", завдяки яким зможуть отримати вигоду громадяни країни "Східного партнерства". У цьому контексті фон дер Ляєн згадала про те, що тренування Євросоюзом місцевих чиновників в Україні поліпшило надання громадських послуг громадянам.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА