11:07 03.10.2020

Висловлювання Кучера про причину аварії Ан-26 – брехня та маніпуляція, заявляють у командуванні Повітряних сил

2 хв читати
Висловлювання Кучера про причину аварії Ан-26 – брехня та маніпуляція, заявляють у командуванні Повітряних сил

Командування Повітряних сил ЗСУ називає брехнею звинувачення з боку голови Харківської ОДА Олексія Кучера про нібито надання пріоритету в посадці літака з сином командувача Повітряних сил Сергія Дроздова перед Ан-26, який потім зазнав катастрофи.

"Хоча на ефір (програми "Свобода слова" Шустер online в п'ятницю ввечері –ІФ) пан Кучер не прийшов, у прямому включені він ганебно перейшов на особистості та дорікнув командувачу Повітряних Сил, начебто літаку, на якому перебував його (Сергія Дроздова) син, дали пріоритет при посадці. Мовляв ця хвилина могла вплинути на успішну посадку Ан-26Ш. Брехня і маніпуляція!... Олексій Кучер, який одразу зробив свої упереджені висновки, навіть попри виважену і чітку позицію Голови державної слідчої комісії Олега Уруського ", - написав представник служби зі зв'язків з громадськістю Повітряних Сил ЗСУ Юрій Гнат на Facebook-сторінці Командування Повітряних сил.

"Абсурдність тверджень цього чиновника підтвердили усі гості студії Шустера, і навіть однопартійка від "Слуги народу" Ірина Верещук. Намагались втихомирити молодого очільника області, наводили зрозумілі аргументи, але марно... Можливо пора вже дзвонити очільнику Служба безпеки України з приводу цього "губєрнатора", чию риторику завтра радісно підхопить пані Скабєєва? Це точно піде на користь країні!", – підсумував Гнат.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак Ан-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в м.Чугуїв (Харківська обл.). На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів та сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули, вижив один курсант.

За інформацією Державного бюро розслідувань, перевіряють такі версії слідства: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарата; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, відповідальними за управління польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА