17:12 27.04.2021

Зеленський і Путін могли б знайти під час зустрічі рішення щодо Донбасу, коли "нормандський формат" і Мінський процес не дають результату - політолог

2 хв читати
Зеленський і Путін могли б знайти під час зустрічі рішення щодо Донбасу, коли "нормандський формат" і Мінський процес не дають результату - політолог

Президенти України та Росії могли б знайти рішення з врегулювання ситуації на Донбасі під час особистої зустрічі, враховуючи, що "нормандський формат" і Мінські угоди не дають результату, вважає політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Якщо "нормандський формат" і Мінський процес не дають результату, то можна спробувати вирішити питання один на один. Міг порадити щось Макрон на зустрічі із Зеленським у Парижі. Меркель скоро піде. Спецпредставника США щодо Донбасу наразі також немає. Тому низка обставин уже вела до того, щоб таку зустріч Україна цілком логічно ініціювала, враховуючи, що Зеленському потрібен мир, і він не має наміру спостерігати військове загострення на кордонах України, погіршення становища. Він президент миру, і наполегливо намагається його добитися", - заявив Карасьов у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також додав, що, "незважаючи на багато попереджень, що не треба Зеленському зустрічатися з Путіним, оскільки за цим нібито стоїть слабкість України, це не зовсім так".

"В Україні є також сильна позиція. Головне - має бути результат. Тому завжди можна знайти тисячу причин, чому не треба їхати, але президент (Зеленський - ІФ) на те і президент, щоб шукати не причини, а можливості", - зазначив Карасьов.

За словами політолога, "Путін ніколи публічно не заявлятиме, що має намір обговорювати тему Донбасу або тему важливості постачання Україною дніпровської води в окупований Крим, проте це злободенна тема, проте в України є маневр".

"Так чи так, усі проблеми у двосторонніх відносинах зав'язані на темі Криму й Донбасу. Вирішити проблеми без прояснення ситуації на двосторонньому треку неможливо. Вони постійно будуть. Військове загострення періодично виникатиме на порядку денному. Проте можна вийти, можливо, й не прямо, а опосередковано, - на проблему Донбасу. Якщо буде прийнято рішення їхати, то можна буде під час особистої зустрічі "вибити" важливі питання, які виходять за рамки того, що пропонує Росія. Хоча навряд чи про це говоритимуть публічно", - підсумував Карасьов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА