20:54 12.11.2019

Можливості та потреби бізнесу для вирішення екологічних проблем в Україні обговорили екологи, бізнесмени і представники влади

2 хв читати

Київ. 12 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Вплив проблем, що виникли у зв'язку зі зміною клімату та забрудненням навколишнього середовища, на умови ведення бізнесу в Україні, а також шляхи та методи їх вирішення обговорили на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" представники влади, бізнесу, бізнесмени та екологи.

Учасники обговорення – заступник глави Мінекоенерго Олексій Рябчин, директор агентства Bohush Communications Денис Богуш, співзасновник і керівний партнер UDP Renewables Сергій Євтушенко, голова оргкомітету КМЕФ Юрій Пивоваров та керівник соціологічного центру SOCIS Олександр Стегній – погодилися з важливістю залучення бізнесу до поліпшення екологічної обстановки та підвищення обізнаності українців у цій сфері.

У контексті практичного залучення бізнесу до покращення екології в Україні його представники наголосили на необхідності створення владою країни сприятливих умов для ведення бізнесу відповідної спрямованості.

"Утилізація відходів в Україні - нецікавий бізнес-сектор для інвестицій. Економічна доцільність з'явиться тоді, коли громадяни почнуть оплачувати послугу утилізації", - сказав Євтушенко.

Він також перерахував необхідні для успішного запуску та роботи відповідних бізнес-проектів умови, які в змозі забезпечити український уряд.

"Прохання до уряду - створити попит на послуги бізнесменів, а також системи, де правила гри будуть незмінні багато років, адже інфраструктурні інвестиції окупаються дуже довго. Окрім цього, доступ до фінансування має бути довгостроковим і, бажано, на основі проектного фінансування", - додав Євтушенко.

На прес-конференції також було оприлюднено результати проведеного SOCIS соціологічного дослідження, яке показує динаміку громадської думки в питаннях екології.

Так, 58% опитаних українців вважають, що проблема забруднення навколишнього середовища нині є найважливішою, 73% готові діяти, щоб поліпшити ситуацію. Водночас 37% заявили, що не готові використовувати свої особисті кошти для досягнення цієї мети.

"Бідність - головний ворог екології. Бідних людей насамперед хвилюють проблеми виживання і харчування. Проте рівень обізнаності в екологічній тематиці в Україні досить високий, щоб рухатися далі і починати роботу", - висловив переконання Стегній.

Підсумовуючи обговорення, голова оргкомітету КМЕФ Пивоваров сказав: "Ми - єдине покоління, яке відповідальне за майбутнє. Ще 30 років тому ця проблема не стояла так гостро, а через 30 наступних років може бути пізно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА