15:33 20.12.2019

Керівництво ПАТ "Київметробуд" заявляє про рейдерське захоплення невідомими особами

4 хв читати

Київ. 20 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Керівництво ПАТ "Київметробуд" заявляє про рейдерське захоплення, працівники протестують проти зміни складу наглядової ради та правління компанії.

"Київметробуд" наприкінці 2019 року виграв тендер на будівництво метро в бік житлового масиву "Виноградар". Сума тендеру - 6 млрд грн. Наприкінці року було отримано аванс - 2,6 млрд грн. За рік, який ми прожили з генеральним директором Кобілем Василем Петровичем, витрачено 1 млрд грн і виконано, але не підписано замовником, роботи на 150 млн грн. Від суми контракту це всього 2,5%. Тому 17 грудня наглядова рада вирішила звільнити Кобілева та призначити на посаду гендиректора Метелицю Олександра Миколайовича", - повідомив голова наглядової ради "Київметробуду" Олег Токарев під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

При цьому він заявив про спробу рейдерського захоплення підприємства невідомими особами. "Організовано провокацію з боку так званих тітушок, які наразі перебувають на підприємстві і, по суті, заволоділи ним. Там забарикадовано паркани, вивезено комп'ютери і техніку", - розповів Токарев.

У свою чергу керуючий партнер юридичної фірми "Ілляшев та Партнери" Михайло Ілляшев повідомив про поширення "низки міфів" про захоплення підприємства та припустив, що "проблему інспірував колишній керівник".

"Ми вважаємо, всю цю проблему інспірував колишній керівник, який із метою втримати своє місце поширює інформацію про нібито конфлікти між акціонерами компанії. Так, є міноритарні акціонери, які його підтримують, проте депозитарна установа підтвердила законність зборів акціонерів і голосування", - сказав він, наголосивши, що акціонери компанії не змінилися.

Крім того, сказав Ілляшев, рішення суду, що забороняє зміну керівництва компанії, яке згадують у ЗМІ, відсутнє у вільному доступі. "Як правило, такі "таємні рішення" або не існують взагалі, крім номера справи, або стосуються інших питань", - додав він.

За словами Токарєва, на зборах акціонерів були присутні, проте не були зареєстровані міноритарні акціонери - Vantaris Ltd. і T&A Industries Ltd., які володіють відповідно 22,7% і 8,3% акцій "Київметробуду".

"Ми із Володимиром Івановичем (Петренком, екс-гендиректором і акціонером "Київметробуду" - ІФ) багато років володіємо 46% акцій: 23% - у мене, 23% - у нього. Далі, 46% перебували весь час у пана Кияшка - російського бізнесмена. Не знаю, якими шляхами він їх придбав. Потім він продав 15%, які потрапили до досить правильного і логічного акціонера, який хотів, щоб "Київметробуд" працював і заробляв. І ці 15%, і наші 46% провели збори. Усіх на збори пускали, чому не зареєструвався 31%? Вони були, я їх бачив, вони просто сиділи і все. Я не можу нікого змусити", - додав він.

Як повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заступник гендиректора підприємства Кобіля Юрій Золотарець, будівельні роботи з прокладання метро тривають у повному обсязі відповідно до плану і не припинятимуться.

При цьому він також заявив про рейдерське захоплення підприємства.

"Група людей із підробленими документами провела нелегітимні збори акціонерів, взяла незаконні рішення та намагається надати своїм діям якусь легітимність. Як ми можемо здогадуватися, насправді за цим стоїть пан Микитась", - розповів Золотарець, додавши, що офіційних документів про причетність екс-президента корпорації "Укрбуд" Максима Микитася він не має у своєму розпорядженні, а посилається на інформацію з Telegram-каналу "Джокер".

"На підставі цього листування ми поки що будуємо свої версії. Довести це за допомогою документів поки що у мене немає можливості, але дуже багато свідчить про те, що це дійсно так", - сказав він.

Водночас Токарев заперечує причетність Микитася до ситуації у "Київметробуді".

"У 2018 році була спроба продати Микитасю пакет акцій. Володимир Іванович Петренко йшов на пенсію і, справді, такий продаж організував, на що я подав до суду як акціонер. У результаті Петренко усвідомив свою помилку, акції його повернулися на місце і він став акціонером", - сказав він, відповідаючи на запитання про можливі зв'язки Петренка з Микитасем.

Як повідомлялося, комунальне підприємство "Київський метрополітен" у 2018 році уклало договір про виконання будівельних робіт із продовження Сирецько-Печерської лінії метро з АТ "Київметробуд", який став переможцем тендеру на ProZorro.

У рамках першої черги робіт на ділянці майже у 4 км передбачається будівництво двох станцій -"Мостицька" і "Проспект Правди"- і відгалуження у бік станції "Виноградар" для подальшого продовження лінії.

Передбачалося, що роботи триватимуть до 2021 року, а їхній бюджет становитиме 5 млрд 993 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА