15:32 16.01.2020

Терміни запуску метро на Виноградар відкладаються на рік - голова наглядової ради "Київметробуду"

3 хв читати
Терміни запуску метро на Виноградар відкладаються на рік - голова наглядової ради "Київметробуду"

Київ. 16 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Терміни завершення будівельних робіт із продовження Сирецько-Печерської вітки столичного метрополітену відкладаються на рік, повідомив голова наглядової ради ПАТ "Київметробуд", що є генпідрядником проекту, Олег Токарев під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Зірвано терміни на рік. На рік переноситься запуск", - сказав він.

"Я думаю, що не буде (завершено будівництво згідно з запланованими термінами - ІФ). На сьогодні відставання щонайменше на 7-8 місяців", - повідомив головний інженер будівництва метро на Виноградар Євген Шатайкін.

За його словами, наразі роботи тривають не в повному обсязі. "Відтоді Олександра Метелицю фактично усунули від вирішення проблем, розпочалися систематичні невиконання графіка. Ми були відведені від процесу закупівлі техніки. Техніка, яку закуплено, на сьогодні не працює в повному обсязі з тими швидкостями, які ми закладали. Ми катастрофічно відстаємо від графіка", - додав Шатайкін.

Крім того, керуючий партнер юридичної фірми "Ілляшев та партнери" Михайло Ілляшев зазначив, що робиться все можливе для відновлення запису про нового гендиректора "Київметробуду" в держреєстрі.

Він також прокоментував заяву Міністерства юстиції про поновлення на посаді директора ПАТ "Київметробуд" і внесення відповідних коригувань до держреєстру.

"Міністр нічого не анулював, жодних рішень наглядової ради він не скасовував і не міг скасувати, оскільки це поза компетенцією Мін'юсту. Найімовірніше, йдеться про висновки, які зробила комісія при Мін'юсті, що нотаріус, який вносив зміни до реєстру, допустив технічну помилку. На сьогодні ці документи буде подано нотаріусу, щоб знову було внесено відповідні зміни", - пояснив Ілляшев, наголосивши, що заява міністерства не ставить під сумнів законність рішень наглядової ради.

При цьому він підтвердив, що в судах перебувають справи, які стосуються законності обрання наглядової ради та призначення гендиректора.

Як повідомлялося, наприкінці грудня-2019 Міністерство юстиції України поновило Василя Кобіля на посаді генерального директора ПАТ "Київметробуд" (с. Чайки Києво-Святошинського району), що є генпідрядником із продовження Сирецько-Печерської вітки столичного метрополітену.

Згідно з даними Єдиного держреєстру, станом на 16 січня гендиректором "Київметробуду" є Василь Кобіль.

Раніше 17 грудня акціонери ПАТ "Київметробуд" (Київ) вирішили достроково припинити повноваження наглядової ради компанії та обрати її новий склад. У результаті нова наглядова рада звільнила Василя Кобіля і призначила на його місце нового гендиректора - Олександра Метелицю.

20 грудня в Києві відбувся протест працівників "Київметробуду" проти зміни складу наглядової ради та правління компанії, з заявами про рейдерське захоплення підприємства.

У свою чергу Олег Токарев під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" заявив, що причина зміни керівництва - незадовільні темпи будівництва метро в бік житлового масиву Виноградар.

"Сума тендера - 6 млрд грн. Наприкінці року було отримано аванс - 2,6 млрд грн. За рік, який ми прожили з генеральним директором Кобілем Василем, витрачено 1 млрд грн і виконано, але не підписано замовником, роботи на 150 млн грн . Від суми контракту це лише 2,5%. Тому 17 грудня наглядова рада вирішила звільнити Кобіля і призначити на посаду гендиректора Метелицю Олександра Миколайовича", - повідомив він.

При цьому він також заявив про спробу рейдерського захоплення підприємства невідомими особами.

У свою чергу Михайло Ілляшев повідомив про поширення "низки міфів" про захоплення підприємства та припустив, що "проблему інспірував колишній керівник".

Як повідомлялося, комунальне підприємство "Київський метрополітен" у 2018 році уклало договір про виконання будівельних робіт із продовження Сирецько-Печерської лінії метро з "Київметробудом", який став переможцем тендера на ProZorro.

У рамках першої черги робіт на ділянці майже в 4 км передбачається побудувати дві станції - "Мостицька" і "Проспект правди" - та відгалуження в бік станції "Виноградар" для подальшого продовження лінії.

Передбачалося, що роботи триватимуть до 2021 року, а їх бюджет становитиме 5 млрд 993 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА