18:28 12.10.2021

Послугу з вакцинації від грипу можна отримати в приватних клініках України

3 хв читати

Київ. 12 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Послуга з вакцинації від грипу доступна в приватних клініках у всій Україні, заявили учасники прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Кількість людей, які роблять свідомий вибір у бік вакцинації від грипу цього року, значно вища, ніж у періоді до COVID-19, тому що люди почали більше замислюватися про превентивну медицину", - сказала завідувач інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні №4 Наталія Ралець.

"Цього року ми очікуємо збільшення попиту на вакцинацію від грипу, тому тісно працюємо зі страховими компаніями та власниками бізнесів, які хочуть захистити своїх працівників. Думаю, активний процес вакцинації піде в другій половині жовтня", - спрогнозувала керівник лабораторно-поліклінічного відділення клініки "Адоніс" Катерина Комісаренко.

У свою чергу директор напряму Букінг медичного онлайн-хабу Doc.ua Олена Грицай повідомила, що послугу з вакцинації від грипу можна отримати в приватних клініках, зокрема Києва, Дніпра та Харкова.

"Минулого року із 2500 наших партнерських клінік були готові провести вакцинацію 20-25, зокрема і мережеві по всій території України. Переважно всі вони в Києві або входять до мережі. Тобто загалом близько 4% клінік надавали такі послуги в столиці", - сказала вона.

Водночас Грицай відзначила певне зростання цін на вакцинацію від грипу порівняно з 2020 роком. "Якщо говорити про Київ, то вартість становить 925 грн за дозу з консультацією терапевта, у регіонах - 653 грн, це середній чек. На сьогодні зарано робити висновки щодо ціни, оскільки лише 2% наших партнерських закладів мають вакцину і готові сформулювати вартість, проте в середньому очікуваний діапазон - від 600 грн до 1 тис. грн у Києві", - сказала вона, додавши, що до цієї ціни входить і вартість вакцини, і вартість медичної консультації перед процедурою.

Грицай повідомила про дефіцит вакцин від грипу.

"Партнери говорять про дефіцит. Тому що часто клініки закуповують партіями. Наприклад, партнер минулого року зробив запит у дистриб'ютора на 1 тис. доз, а до закупівлі було доступно лише 300. Отже, пацієнтам доводилося очікувати своєї черги і наступної закупівлі глобальної вакцини в Україні дистриб'юторами", - пояснила вона.

Директор Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко додав, що вакцина від грипу в аптеках буде значно дешевша, тому що до її вартості не входить консультації лікаря.

Він також наголосив на готовності аптек впровадити практику вакцинації, як це відбувається в інших країнах.

"Більше того, ми виходили на МОЗ із пропозицією розробити правила, як організувати це на території аптек. Якщо міністерство розробить правила, зрозумілі для всіх, думаю, аптеки з радістю приєднаються, розуміючи, що люди потребують такого виду допомоги", - сказав він.

Голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій сказав, що вакцини проти грипу можна вводити в один день із вакциною проти COVID-19 або з будь-яким інтервалом.

"Людина може прийти на вакцинацію проти COVID-19 й одночасно в іншу руку може вакцинуватися проти грипу. Потрібно просто зазначити, в яку руку було введено ту чи іншу вакцину. Такі рішення прийняті в США та в інших країнах. Зарубіжний досвід свідчить, що таке рішення є безпечним", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА