08:28 27.04.2020

За 3 місяці 2020 року АТ "Криворіжгаз" зафіксувало понад 100 випадків незаконного використання газу

2 хв читати
За 3 місяці 2020 року АТ "Криворіжгаз" зафіксувало понад 100 випадків незаконного використання газу

  Протягом трьох місяців 2020 АТ "Криворіжгаз" зафіксувало 102 випадки несанкціонованого використання газу. З них 39 шляхом врізки в систему газопостачання. За спожитий, але неоплачений газ порушники повинні сплатити понад 2,5 млн. гривень донарахованих збитків. В середньому, за кожним фактом порушення донараховується близько 28 тис. гривень.

   "В першу чергу споживачі повинні розуміти, що несанкціоноване втручання в роботу газових мереж не тільки протизаконно, а й несе загрозу життю і здоров'ю оточуючих", - зазначив головний інженер АТ "Криворіжгаз" Борис Рибка.

   Крім того, було виявлено 63 факти втручання в роботу газового лічильника побутовими споживачами. Цим порушникам були здійснені донарахування на суму понад 1,4 млн. гривень. Це сума коштів за раніше використаний, але неоплачений газ, а не штраф.

   Експертизи газових лічильників споживачів проводяться за участю незалежних експертів метрології та стандартизації. Якщо втручання в роботу лічильника комісією не підтверджено експертизою, то споживач не сплачує її вартість. Оплата збитків за несанкціоноване використання газу і вартість експертизи лічильника здійснюється тільки при підтвердженні факту крадіжки газу.

   У грудні 2018 року НКРЕКП були внесені зміни до Кодексу ГРМ. Згідно зі змінами, за втручання в роботу лічильника з простроченим терміном повірки споживачу, крім вартості експертизи, доведеться сплатити збитки за несанкціоноване використання газу. Тобто незалежно від того прострочений термін повірки лічильника, порушники повинні сплатити вартість експертизи - близько 3 тис. гривень і збитки за незаконне використання газу. Розмір збитків розраховується в кожному випадку індивідуально.

 

Довідка. Основною сферою діяльності АТ «Криворіжгаз» є розподіл природного газу. На сьогоднішній день рівень газифікації міста становить 98%. Природний газ отримують близько 290 000 сімей і 756 підприємств, установ і організацій. Найбільшими споживачами є підприємства гірничо-металургійного комплексу: АрселорМіттал Кривий Ріг, підприємства групи Метінвест, Євраз СУХА БАЛКА. АТ «Криворіжгаз» входить до реєстру великих платників податків у Дніпропетровській області та щорічно платить до бюджетів різних рівнів понад 51 млн. гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА