15:01 04.05.2020

Володимир Парипа: Екстренна служба «104» не може піти на карантин

2 хв читати
Володимир Парипа: Екстренна служба «104» не може піти на карантин

Володимир Парипа працює в екстреній газовій службі «104» АТ «Івано-Франківськгаз» вже 32 роки. Кожна його зміна - це близько 25-30 викликів різної складності. В зимовий період кількість викликів зростає. Сезонність вносить свої корективи.

Екстренна служба «104» не може піти на карантинЕкстренна служба «104» не може піти на карантинФОТО: АТ "Івано-Франківськгаз"

95% викликів пов’язані з витоком газу. То ж піти на карантин чи працювати дистанційно Володимир, які і інші працівники АДС, не може.

«Часто люди не стежать за станом газових приладів, тому трапляються витоки. Також виникають витоки в під’їздах та на підземних газопроводах. Виїжджати і ліквідовувати потрібно негайно, щоб не трапилося нещасного випадку. Чекати до завтра, а тим більше до закінчення карантину не можна.  За зволікання можна заплатити дорогу ціну. Окрім того, якщо трапилася пожежа, треба також негайно  виїжджати на місце подій – перекрити газ, щоб не стався вибух газу», - розповідає Володимир Парипа.

У карантин до звичних обов'язків Володимира, як змінного майстра, додалися нові: не лише контролювати виконання робіт бригадами АДС, а й   стежити за дотримання ними заходів щодо нерозповсюдження коронавіруса. Тому все строго: окуляри, маски та рукавички, якщо виклик додому споживача – ще й захисні костюми, окрім того регулярна дезінфекція машини. 

Піти у відпустку під час карантину чоловік не планує. Каже, комусь же потрібно виконувати цю роботу, то чому ж не він?! Тим паче, свою роботу він любить. Щоб її належно виконувати навчався на інженера-механіка по проєктуванню та експлуатації газових установок.

Такого ж принципу дотримується і молодший Парипа – син Володимира. Він працює в іншій екстреній службі 101. Також рятує життя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА