08:59 08.05.2020

Обсяги споживання газу на Криворіжжі за 4 місяці 2020 р. зменшилися на 7%

2 хв читати
Обсяги споживання газу на Криворіжжі за 4 місяці 2020 р. зменшилися на 7%

  Загальний обсяг споживання газу на Криворіжжі за 4 місяці 2020 року склав 369,8 млн. куб. м, що на 7% менше, ніж в 2019 році. В результаті компанія недоотримала майже 12 млн. грн. запланованої тарифної виручки, яка є єдиним джерелом фінансування робіт з обслуговування і модернізації газових мереж.

   Споживання блакитного палива скоротилося серед більшості категорій споживачів: бюджетна сфера використовувала менше газу - на 0,3 млн. куб. м (26%), промисловість - на 2,3 млн. куб. м (1%), а населення - на 8,9 млн. куб. м (16%). Таке падіння обсягів розподілу газу безпосередньо позначилася на фінансовому стані АТ "Криворіжгаз" і здатності компанії реалізувати інвестиційну програму.

   "За останні шість років обсяг споживання природного газу на Криворіжжі скоротився на 36%. Однак незалежно від обсягів розподіленого газу, ми несемо відповідальність за безперебійне і безаварійне газопостачання", - зазначив головний інженер АТ "Криворіжгаз" Борис Рибка.

   Крім того, ситуацію з падінням обсягів ускладнюють ще й борги за розподілений природний газ. Адже кошти, що надходять від клієнтів за розподіл газу - це єдине джерело фінансування всіх робіт з утримання газотранспортної системи, ремонту та обслуговування газових мереж, роботи аварійно-диспетчерської служби. Станом на 01.05.2020, тільки теплопостачальні підприємства мають заборгованість перед АТ "Криворіжгаз" в розмірі майже 20 млн. грн.

   Нагадаємо, що з 2012 року споживання газу клієнтами АТ "Криворіжгаз" постійно знижувалося. Так, в 2015 році споживання газу знизилося на 19%, в 2016 - на 9%. В цілому ж обсяг споживання газу протягом останніх 6 років скоротився на 36%.

 

Довідка. Основною сферою діяльності АТ «Криворіжгаз» є розподіл природного газу. На сьогоднішній день рівень газифікації міста становить 98%. Природний газ отримують близько 290 000 сімей і 756 підприємств, установ і організацій. Найбільшими споживачами є підприємства гірничо-металургійного комплексу: АрселорМіттал Кривий Ріг, підприємства групи Метінвест, Євраз СУХА БАЛКА. АТ «Криворіжгаз» входить до реєстру великих платників податків у Дніпропетровській області та щорічно платить до бюджетів різних рівнів понад 51 млн. гривень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА