13:30 19.05.2020

За чотири місяці збитки компанії "Івано-Франківськгаз" склали 45 млн грн

2 хв читати
За чотири місяці збитки компанії "Івано-Франківськгаз" склали 45 млн грн

Уже цього року АТ "Івано-Франківськгаз" поніс збитки на суму 45 млн грн. До такого результату привів збитковий тариф на доставку газу, затверджений НКРЕКП для компанії на перше півріччя. Тариф покриває лише 80% собівартості послуг. У разі вирівнювання тарифу до економічно обґрунтованого рівня, "Івано-Франківськгаз" зможе завершити рік без збитків.

Наприкінці 2019 року НКРЕКП затвердила двоетапний перегляд тарифів на доставку газу: з 1 січня та 1 липня 2020 року. Це було зроблено з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період. Тариф, що діє в першій половині 2020 року є збитковим для компанії.

Отримані збитки не дозволяють компанії повною мірою здійснювати всі заплановані ремонтні роботи в рамках інвестиційної програми, заміну зношеного обладнання і повністю розрахуватись з Оператором ГТС за послуги балансування. Наразі отримані кошти спрямовуються на пріоритетні напрямки: роботу аварійних служб 104, екстрені ремонти, оплату праці та засоби індивідуального захисту співробітників. Посилює проблему також несвоєчасна оплата доставки газу клієнтами компанії. За чотири місяці споживачі оплатили тільки 70% наданих послуг.

 "Навіть в умовах карантину ми продовжуємо працювати в посиленому режимі, щоб забезпечити безперебійний розподіл газу понад 400 тис. споживачам. Але через хронічне недофінансування галузі та неплатежі, компанія не може виконати усі необхідні роботи з модернізації мереж, уже відтерміновано частину виконання робіт по Інвестпрограмі", – розповідає директор фінансовий АТ "Івано-Франківськгаз" Дмитро Горбатюк.

Початок дії економічно обґрунтованого тарифу АТ "Івано-Франківськгаз" з 1 липня 2020 року, при збереженні низьких ринкових цін на газ, дозволить завершити рік без збитків.

 

Довідка: АТ "Івано-Франківськгаз" - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території Івано-Франківської області.

РГК сервісна компанія, яка надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу в енергетичній сфері, спрямованих на підвищення стандартів обслуговування та надійності газопостачання. Клієнтами компанії є 20 газорозподільних компаній, що забезпечують розподіл газу для більш ніж 8 млн клієнтів на газопроводах протяжністю 250 тис. км.

У 2019 АТ "Івано-Франківськгаз" доставила 506 млн куб. м газу більше 400 тис. своїх клієнтів. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, складає понад 15,5 тис. км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА