14:46 26.06.2020

Повінь пошкодила 17  газопроводів на Франківщині

2 хв читати
Повінь пошкодила 17  газопроводів на Франківщині

Через паводки, які спричинили сильні дощі, в Івано-Франківській області пошкоджено 17  газопроводів. Це підземні, наземні і газогони через річки. 3,7 тис. сім’ям прикарпатців доставку газу все ще не відновлено, ще тисяча – під загрозою припинення. До більше ніж 2 тис. домогосподарств відновлено газопостачання.

Газовикам вдалося відновити газопостачання 2065 мешканцям  деяких сіл Косівського, Калуського та Долинського районів.  Ще понад 1 тис. домоволодінь під загрозою припинення газопостачання.

«В с. Назавизів Надвірнянського району пошкоджено берег річки Бистриця Надвірнянська довжиною більше 100м і шириною 5 м. Це спричинило розмив ділянки газопроводу до населених пунктів с.Гвізд, с.Мирне. В будь-який момент без газопостачання можуть залишитися 1148 споживачів», - розповідає технічний директор  АТ «Івано-Франківськгаз» Ігор Височанський.

Найскладніша ситуація спостерігається  в Долинському, Надвірнянському, Косівському, Калуському, Косівському та Коломийському районах. Пошкоджені газопроводи через річки Прут, Турянка, Свіча, Лючка, Чечва, Бистриця Надвірнянська, Рибниця, Пістинька та Ворона.

30 бригад АДС «Івано-Франківськгазу» та 40 одиниць спецтехніки працюють в посиленому режимі, здійснюючи ремонти та пуски газу до осель прикарпатців. Високий рівень води та розмиті дороги ускладнюють доступ до місць пошкоджень газопроводів.  

Зараз без газопостачання 3703 домогосподарства в 24-х  населених пунктах (у  Калуському, Долинському, Надвірнянському, Рожнятівському, Косівському, Коломийському районах та Івано-Франківську). 

Наразі ступінь шкоди, нанесеної критичній інфраструктурі області обраховується. За попередніми даними мова йде  орієнтовно про збитки в розмірі 35 млн грн. Оцінити точний розмір збитків  можливо лише після зниження рівня води.

На жаль, така сума коштів для відновлення газопроводів не передбачена НКРЕКП у тарифі «Івано-Франківськгазу».  Компанія уже звернулася до обласної державної адміністрації з пропозицією виділити з державного резервного фонду необхідної суми коштів на відновлення складних газопроводів-переходів, які без належного фінансування відновити не можливо. В свою чергу в «Івано-Франківськгазі»  кажуть, зроблять усе від них можливе, щоб якомога швидше відновити газопостачання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА