11:28 03.07.2020

400 грн на 1 кілометр газопроводів передбачено на роботи з безпеки мереж в тарифі для "Криворіжгазу"

2 хв читати
400 грн на 1 кілометр газопроводів передбачено на роботи з безпеки мереж в тарифі для "Криворіжгазу"

Фінансування робіт з безпеки мереж залишається на рівні, менше необхідного. При відсутності інвестицій до кінця року в Кривому Розі і Криворізькому районі повністю зношених виявиться 1134 км газопроводів і 376 газорегуляторних пунктів, в тому числі шафового типу.

В діючому тарифі на розподіл газу для АТ "Криворіжгаз" на безпеку мереж передбачено 400 грн в місяць на 1 км газопроводів. Йдеться про такі витрати:

- 364 грн ремонт газопроводів і обладнання, а також матеріали для них;

- 37,5 грн електроенергія для станцій електрохімзахисту, іншого обладнання.

"Криворізькій газорозподільній системі більше 40 років і діючого тарифу вистачає лише на екстрені локальні ремонти", - сказав в.о. директора технічного АТ "Криворіжгаз" Борис Рибка.

У Кривому Розі і Криворізькому районі 38% газопроводів побудовані більше 40 років тому. Рівень зносу газорозподільних мереж досяг 73%. В таких умовах для їх модернізації необхідні інвестиції на рівні 26,9 млн грн на рік, що дозволить не тільки підвищити рівень безпеки газопостачання, а й зробити систему набагато ефективніше і дешевше в обслуговуванні. У той час, як в тарифі на доставку передбачено тільки 9 млн. грн.

"Якщо продовжувати і далі ігнорувати недофінансування робіт з безпеки мереж, то до кінця року повністю зношених виявляться 1134 км газопроводів і 376 газорегуляторних пунктів, в тому числі шафового типу. Оскільки 37% обладнання (ГРП / ШГРП) є з граничним терміном експлуатації (10-25 років), а 62% вичерпало його (понад 25 років) і є морально застарілим", - сказав в.о. директора технічного АТ "Криворіжгаз" Борис Рибка.

З початку року бригади аварійно-диспетчерської служби здійснили 3744 виїздів на виклики споживачів. Щодня диспетчери отримують близько 50 дзвінків. За статистикою велика частина викликів пов'язана з підозрою на витоку газу на внутрішньобудинкових мережах. 8 аварійних бригад цілодобово працюють для споживачів природного газу Кривого Рогу і Криворізького району, оперативно виїжджають на виклики, ліквідовують аварійні ситуації, щоб забезпечити безпечну та безперебійну доставку газу.

   Справка: Региональная Газовая Компания - сервисная компания, которая разрабатывает инновационные и комплексные решения для энергетического сектора, направлены на повышение качества клиентского обслуживания, модернизации отрасли и внедрения европейских стандартов работы операторов ГРМ. Под брендом РГК работает 20 газораспределительных компаний, в которых заняты 38 тысяч специалистов. Они обслуживают 250 тыс. км газопроводов и более 8 млн. потребителей газа.  

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА