12:34 24.07.2020

Як змінились з 1 липня платіжки за доставку газу для споживачів Хмельницької області

3 хв читати
Як змінились з 1 липня платіжки за доставку газу для споживачів Хмельницької області

З 1 липня вступив в силу другий етап перегляду тарифів на доставку газу до економічно обґрунтованого рівня. Вартість розподілу газу для мешканців Хмельницької області тепер  становить  1,104 грн з ПДВ за 1 куб.м. замість анонсованого НКРЕКП 1,20 грн.

Наприкінці 2019 року, вперше за останні роки,  НКРЕКП затвердила двоетапний перегляд тарифу на розподіл: з 1 січня та 1 липня 2020 року. Це було зроблено з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період.

Наразі, аби спростувати фейки про шалені цифри у платіжках споживачів за доставку газу з 1 липня, проаналізуємо платіжки споживачів по кожній із категорій споживання природного газу в Хмельницькій області

Домогосподарства з газовою плитою

Перше, квартири, де газ використовується тільки для приготування їжі. Протягом першого півріччя  домогосподарство сплачувало щомісяця за доставку – 9,86 грн., а з  1 липня – 10,42 грн. Різниця – 0,56 грн на місяць.

Домогосподарства з плитою та колонкою

Другий вид споживання - квартири з плитою і колонкою (проточним водонагрівачем). Протягом першого півріччя  домогосподарство сплачувало щомісяця за доставку – 23,06 грн. З 1 липня – 24,39 грн. Різниця – 1,33 грн на місяць.

Домогосподарства з автономним опаленням

Третій вид домогосподарства - домогосподарства з автономним опаленням. Якщо у першому  півріччі  домогосподарство сплачувало щомісяця за доставку – 90,08 грн., то з 1 липня – 95,25 грн. Різниця – 5,17  грн на місяць.

Середній чек за доставку газу набагато менший  плати за мобільний зв’язок, пляшки води чи філіжанки кави.

Наразі АТ "Хмельницькгаз" звертається з великим проханням до споживачів вчасно, до 20 числа місяця,  розраховуватися за доставку газу, аби дані кошти реалізовувати на проведення капітальних ремонтів та заміну газопроводів, встановлення газорегулюючого обладнання, роботу екстреної служби 104 та ін. Адже кошти з тарифу на розподіл газу є головним джерелом функціонування газорозподільної компанії та підтримки в належному технічному стані газорозподільної системи області протяжністю близько 18 тис.км. Однак, на 1 липня борги споживачів Хмельниччини за розподіл газу складають більше 22 млн.грн.

 Довідка:
АТ "Хмельницькгаз" - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Хмельницької області, окрім м.Шепетівки та Шепетівського району,  у співпраці з брендом РГК.
Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ.

 Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.У 2019 АТ "Хмельницькгаз" доставила понад 400 тис. своїх клієнтів біля 600  млн куб.м газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА