14:19 06.08.2020

"Івано-Франківськгаз" подає в суд на споживачів-боржників

1 хв читати
"Івано-Франківськгаз" подає в суд на споживачів-боржників

Понад 17 тис. клієнтів "Івано-Франківськгазу" уже отримали досудові повідомлення про заборгованість за доставку газу, ще 4 тис. споживачів отримають такі сповіщення найближчим часом. Мораторію на стягнення боргу у судовому порядку під час карантину — немає.

Станом на 6 серпня клієнти АТ "Івано-Франківськгаз" боргують 77 млн грн. Компанія надіслала повідомлення про заборгованість найбільшим боржникам. Уже підготовлено близько 1000 справ на споживачів для передачі їх у суд.

Стягнення боргів у судовому порядку призведе до додаткових фінансових витрат. Окрім боргу, споживачу доведеться сплатити судовий збір. У багатьох випадках сума додаткових витрат перевищить суму, яку споживачеві слід сплатити за послугу з розподілу газу.

"На час карантину був запроваджений мораторій на нарахування пені, штрафів та відключення газу за борги. Багато споживачів таке рішення сприйняли як можливість не сплачувати за доставку газу. Проте споживачі повинні знати, що заборони на стягнення боргів у суді – нема", – каже  комерційний директор АТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик.

Газовики кажуть, що  ми змушені вдаватися до таких непопулярних методів, оскільки кошти, які надходять від плати за доставку газу — єдине джерело фінансування діяльності компанії, в тому числі і роботи з підготовки до опалювального сезону.

Споживачі, які не мають коштів на погашення заборгованості в повному обсязі, можуть написати заяву на реструктуризацію боргу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА