16:12 10.09.2020

Тепловики заборгували за розподіл газу майже 19 млн грн

1 хв читати
Тепловики заборгували за розподіл газу майже 19 млн грн

Тепловики заборгували за розподіл газу 18,7 млн грн. Лідер серед боржників “Івано-Франківськтеплокомуненерго” – 17,1 млн грн.  Другу сходинку зайняв "Водотеплосервіс" - 1,6 млн грн.  Мільйонні борги  тепловиків ставлять під загрозу своєчасний початок опалювального сезону.

 Нагадаємо, що відбір природного газу з газорозподільної системи можливий лише за відсутності заборгованості перед газорозподільним підприємством та наявності номінацій на відповідний розрахунковий період. Такими є вимоги Кодексу газорозподільних систем та Закону України "Про ринок природного газу".

Про необхідність погашення боргів газорозподільна компанія  попереджала тепловиків з березня. Про проблеми теплопостачальних компаній "Івано-Франківськгаз" неодноразово повідомляв і місцеву владу.

“Мільйонні борги тепловиків ставлять під загрозу початок опалювального сезону. Відповідно до законодавства, ми не маємо права тепловикам-боржникам розподіляти  природний газ. Окрім того, наша компанія через брак коштів,  не може вчасно модернізувати газорозподільну систему", – говорить комерційний директор АТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик.

Фактично під загрозою стабільна робота газорозподільної системи в осінньо-зимовому періоді. Зокрема,  забезпечення  безперебійного  газопостачання споживачів, в тому числі  виробників тепла для потреб населення, бюджетних установ, побутових та промислових споживачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА