14:32 17.09.2020

Клієнти боргують АТ "Хмельницькгаз" близько 60 млн.грн. за отримані   послуги  з доставки газу

2 хв читати
Клієнти боргують АТ "Хмельницькгаз" близько 60 млн.грн. за отримані   послуги  з доставки газу

Станом на 01 вересня  борги  клієнтів за послуги з розподілу (доставки) газу перед АТ  "Хмельницькгаз"" сягнули критичної позначки: 59,4  млн. грн. В цей же час борг компанії перед Оператором ГТС в 6 разів менший - 9 млн грн. 
Найбільше за отримані послуги "Хмельницькгазу" боргують підприємства ТКЕ та побутові споживачі області - вони не сплатили 47,3 млн грн. 
Водночас,  заборгованість газорозподільної компанії перед Оператором газотранспортної системи України –  9,1 млн.грн., що у 6 разів менше неплатежів  усіх категорій споживачів перед "Хмельницькгазом".
Наразі, напередодні опалювального періоду, в час інтенсивної підготовки газорозподільної системи Хмельниччини  до стабільної роботи, "тепловики" та побутові споживачі продовжують накопичувати борги.
Також, як відомо, цьогоріч на таке стрімке зростання заборгованості  та погіршення розрахунків споживачів вплинув як мораторій уряду на припинення надання послуг, так і неможливість застосування штрафних санкцій до боржників через пандемію коронавірусу.
"АТ "Хмельницькгаз" надіслав до Верховної Ради України інформацію щодо розрахунків з Оператором ГТС та виплати з боку споживачів. Ці дані свідчать, що споживачі винні нам у 6  разів більше, аніж ми заборгували Оператору ГТС.
Тож такий критичний борг споживачів за отримані послуги з доставки газу накопичився через  помилкове  сприйняття мораторію уряду, а також і  можливість взагалі не сплачувати  за комунальні послуги, - інформує Олександр Храпицький, фінансовий директор АТ "Хмельницькгаз".  – Однак, за отримані послуги необхідно сплатити, аби газорозподільна компанія могла надалі безперебійно доставляти блакитне паливо та розраховуватися з партнерами, зокрема, оператором ГТС України". 
Тож напередодні опалювального періоду АТ "Хмельницькгаз" переконливо просить подолян знайти можливість та сплатити в повному обсязі за доставку природного газу. А також надалі не накопичувати боргів, адже неплатежі вкрай негативно впливають як на стабільність газопостачання, так і на вчасні  розрахунки з Оператором газотранспортної системи України.

 Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА