12:06 26.10.2020

Понад 30 тис. подолян ризикують залишитися без субсидії через борги за доставку газу - АТ "Хмельницькгаз"

2 хв читати
Понад 30 тис. подолян ризикують залишитися без субсидії через борги за доставку газу - АТ "Хмельницькгаз"

Отримувачі державної допомоги - побутові споживачі  заборгували АТ "Хмельницькгаз" близько 6 млн. грн. за отримані послуги з доставки   природного газу. Через це, в разі непогашення боргів, більше  30 тис. подолян-субсидіантів  можуть втратити подальшу державну допомогу.  Газорозподільна компанія вже передала списки клієнтів, у яких наявна прострочена  заборгованість більше трьох місяців.

"Навіть у час пандемії "Хмельницькгаз" ні на мить не припиняє безперебійно доставляти газ,  виконуючи у повному обсязі умови договору перед споживачами, - говорить комерційний директор Олександр Надольний. – Однак, на сьогодні загальна сума боргу побутових клієнтів сягнула вже понад 28 млн., з яких 6 млн. грн. не сплатили субсидіанти, що ускладнює роботу стратегічного підприємства саме з початком опалювального періоду".

Кошти за доставку газу – головне джерело фінансування газорозподільної системи Хмельницької області. Це і  забезпечення цілодобової  роботи екстреної служби 104, обслуговування майже 18 тис. км суттєво зношених газопроводів, підтримка  та регулювання    тиску газу в мережі, встановлення та повірка лічильників тощо.  І найголовніше: саме плата за доставку є головною інвестицією кожного споживача  у безпечну та стабільну доставку газу в свою  домівку.

У зв’язку з карантином, до недобросовісних споживачів не застосовуються санкції за прострочення оплати, однак, немає жодного мораторію на стягнення боргів у судовому порядку.  

АТ "Хмельницькгаз" з початком  найважливішого - опалювального періоду, звертається  з переконливим проханням до кожного споживача:  знайти можливість та терміново оплатити рахунки за доставку газу. Адже обов’язок кожного клієнта – вчасно розраховуватися за отримані послуги, аби надалі безперебійно отримувати блакитне паливо та забезпечити складний  безперервний технологічний процес доставки.  

 

Тож сплатити за доставку можна і з дому,  за обраним клієнтом платіжним сервісом та найменшою комісією через:

 

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА