11:33 28.10.2020

Обсяги споживання газу на Криворіжжі за 9 місяців 2020 року зменшились на 3,5%

2 хв читати
Обсяги споживання газу на Криворіжжі за 9 місяців 2020 року зменшились на 3,5%

Загальний обсяг споживання газу на Криворіжжі за 9 місяців 2020 року склав 631,4 млн. куб. м, що на 3,5% менше, ніж у 2019 році. В результаті компанія недоотримала майже 35 млн. грн. запланованої тарифної виручки, яка є єдиним джерелом фінансування робіт з обслуговування і модернізації газових мереж.

 

Споживання блакитного палива скоротилося серед більшості категорій споживачів: бюджетна сфера використовувала менше газу - на 0,4 млн. куб. м (27,3%), населення - на 8,3 млн. куб. м (11,3%). Таке падіння обсягів розподілу газу безпосередньо позначилося на фінансовому стані АТ "Криворіжгаз" і здатності компанії реалізувати інвестиційну програму.

 

"За останні шість років обсяг споживання природного газу на Криворіжжі скоротився на 36%. Однак незалежно від обсягів розподіленого газу, ми несемо відповідальність за безперебійне і безаварійне газопостачання", - зазначив директор технічний АТ "Криворіжгаз" Борис Рибка.

 

Крім того, ситуацію з падінням обсягів ускладнюють ще й борги за розподілений природний газ. Адже кошти, що надходять від клієнтів за розподіл газу - це єдине джерело фінансування всіх робіт з утримання газорозподільної системи, ремонту та обслуговування газових мереж, роботи аварійно-диспетчерської служби. Станом на 01.10.2020, тільки теплопостачальні підприємства мають заборгованість перед АТ "Криворіжгаз" в розмірі 33,6 млн. грн.

 

Нагадаємо, що з 2012 року споживання газу клієнтами АТ "Криворіжгаз" постійно знижувалося. Так, в 2015 році споживання газу знизилося на 19%, в 2016 - на 9%. В цілому ж обсяг споживання газу протягом останніх 6 років скоротився на 36%.

 

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА