14:52 24.11.2020

"Хмельницькгаз"  вимушено подає справи до суду на боржників

3 хв читати
"Хмельницькгаз"  вимушено подає справи до суду на боржників

На кінець листопада борг споживачів Хмельницької області за отримані послуги з доставки газу сягнув 32 млн.грн.. Тож  "Хмельницькгаз" вимушений  скеровувати справи боржників до судових органів. Наразі близько 1800 клієнтів вже отримали досудові повідомлення, серед яких найбільше у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському , Старокостянтинові.

Кожен дев’ятий споживач жодного разу з початку року не сплатив за отримані послуги доставки, а кожен п’ятий затримує оплату на кілька місяців.  Тож  "Хмельницькгаз" вимушено передає на розгляд суду  справи тих споживачів, в яких немає оплати з початку року та які відмовляються сплачувати за розподіл незалежно від суми заборгованості. В разі, якщо споживач кілька місяців не сплачує за доставку газу і не звертається  із заявою на реструктуризацію боргу – вірогідно,  сплачуватиме  рахунки за отримані послуги  розподіл газу у судовому порядку.

"У найвідповідальніший  для всіх опалювальний період, коли в сотні разів зросло навантаження на газорозподільну систему області та вкрай необхідні кошти для її безперебійної роботи, -  споживачі,   як не прикро,  продовжують нарощувати борги за доставку. Так, якщо  у жовтні сума боргу складала  19 млн.грн., то зараз  сягає вже  32 млн.грн.  і є критичною, - констатує комерційний директор АТ "Хмельницькгаз" Олександр Надольний.

 

Наразі, через такі багатомільйонні борги, газорозподільна компанія  змушена  подавати справи до суду на боржників. Уже надіслано  близько 1800  досудових попереджень про необхідність сплатити за надану послугу. Тож, крім суми боргу, такі клієнти ще й сплачуватимуть інші чималі витрати.

Крім боргу, споживачу доведеться сплатити судовий збір в розмірі понад 2 тис.грн.,  а також виконавчий збір - 10% від суми заборгованості та навіть можлива заборона виїзду за межі України. А у багатьох випадках сума додаткових витрат перевищує  суму, яку споживачеві слід сплатити за послугу з розподілу газу.

Наразі 6,5 тис.мешканців області,  користуючись лише однією газовою плитою, жодного разу від початку року не розрахувались за отримані послуги доставки газу та  заборгували більше 500 тис.грн . Хоча їх середній місячний платіж складає від 3 до 9 грн.. Тож газорозподільна компанія вимушено передає такі справи до суду.

У "Хмельницькгазі"   рекомендують, не чекати судового рішення та сплачувати за доставку газу вчасно. В разі неможливості оплати – можна написати заяву на реструктуризацію боргу.

Водночас,  газорозподільна компанія дякує всім  сумлінним споживачам за розуміння та  вчасну оплату рахунків за доставку газу, що особливо важливо в опалювальний період. Адже, як відомо, саме за рахунок тарифних коштів цілодобово функціонує аварійно-диспетчерська служба, підтримується відповідний тиск в системі, проводяться  ремонтні роботи, а також забезпечується  в цілодобовому режимі робота усіх технологічних процесів щодо безперебійної доставки газу до кожного споживача.  

Тож сплатити за доставку в період карантину та допомогти здійснити оплату літнім людям можна зручно з дому онлайн, за обраним платіжним сервісом та  комісією через:

За допомогою

  • Системи інтернет-платежів Portmone.com
  • Сервісу онлайн-платежів iPay.ua
  • Інтернет-послуг  "Ощад 24", "Приват 24" тощо.

 Довідка:
АТ "Хмельницькгаз" - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Хмельницької області, окрім м.Шепетівки та Шепетівського району,  у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.
У 2019 АТ "Хмельницькгаз" доставила понад 400 тис. своїх клієнтів біля 600  млн куб.м газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА