10:04 23.12.2020

З початку року АТ "Криворіжгаз" повірило майже 11 тисяч лічильників газу

2 хв читати
З початку року АТ "Криворіжгаз" повірило майже 11 тисяч лічильників газу

За 11 місяців 2020 року фахівці АТ "Криворіжгаз" спільно з представниками ДП "Кривбасстандартметрологія" провели повірку 10757 побутових лічильників газу. 63,5% приладів обліку газу були визнані непридатними.

Відповідно до Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність" всі засоби вимірювальної техніки, в тому числі і побутові лічильники газу, підлягають періодичній повірці через певний проміжок часу - міжповірочний інтервал. Побутові лічильники газу повіряються кожні 8 років.

Повірка лічильників здійснюється представниками державного підприємства "Кривбасстандартметрологія" на базі відділу лабораторних вимірювань управління метрології з повірки побутових лічильників газу АТ "Криворіжгаз".

"Для зручності клієнтів АТ "Криворіжгаз" вдосконалив процедуру повірки лічильників. Тепер споживачі можуть не хвилюватися про те, як і коли повіряти лічильник. За термінами повірки стежать фахівці управління метрології за допомогою спеціального реєстру користувачів газу. У разі настання дати повірки споживачів заздалегідь попереджають і узгоджують дату і час зняття лічильників", - каже головний метролог АТ "Криворіжгаз" Олена Задорожня.

За результатами роботи в 2020 році більше 6,8 тис лічильників були визнані непридатними до подальшого використання. Так, з початку року фахівці "Криворіжгазу" зафіксували понад 241 факт втручання в прилади обліку з метою зменшення показань рахункового механізму.

Нагадаємо, що згідно з Кодексом газорозподільних систем споживач зобов'язаний забезпечувати збереження і цілісність лічильника газу і пломб на ньому. У разі виявлення фактів пошкодження приладу обліку з метою несанкціонованого відбору газу порушники повинні будуть оплатити всі роботи по повірці лічильника і відшкодувати збитки, завдані АТ "Криворіжгаз". Крім суми збитків, порушнику доведеться також сплатити всі послуги з відключення/відновлення газопостачання і вартість самого лічильника разом з монтажними роботами.

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА