14:40 28.12.2020

АТ "Запоріжгаз" попереджає про загрозу відключення газопостачання в  бюджетних установах  новостворених об’єднаних територіальних громад

3 хв читати
АТ "Запоріжгаз" попереджає про загрозу відключення газопостачання в  бюджетних установах  новостворених об’єднаних територіальних громад

1 січня 2021 року втратять чинність договори на розподіл природного газу з низкою виконавчих органів місцевих рад.  Проте голови новостворених громад до цього часу не уклали відповідні договори з АТ "Запоріжгаз". Це загрожує тим, що  бюджетні установи в селах, що входять до складу ОТГ ( об’єднаних територіальних громад) в новому році можуть залишитись без газопостачання.

28 грудня АТ "Запоріжгаз" отримало повідомлення на відключення понад 20 бюджетних установ та об’єктів соціально-побутового призначення т у зв’язку з відсутністю постачальника газу на ці об’єкти з 1 січня 2020 року. Інформацію з попередженням про відключення компанія отримала через інформаційну платформу Оператора ГТС.

Така ситуація склалася через зміни у Законі України "Про місцеве самоврядування в Україні", згідно з якими припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв’язку зі змінами на початку 2021 року в адміністратино-територіальному устрої України.

Починаючи з 2021 року низка сільських, селищних та міських рад будуть реорганізовані. Їхні виконавчі органи припинять свою діяльність, а отже припинять свою дію і діючі угоди на розподіл газу та постачання газу. Газопостачання закладів бюджетної сфери в осінньо-зимовий період, в тому числі дитячих дошкільних закладів та лікарень з початку нового року під загрозою.

"Згідно Кодексу газорозподільних систем, установи, які не матимуть договору на розподіл газу і не будуть закріплені за жодним постачальником мають самостійно припинити споживання газу. Якщо відповідні договори з новою владою не будуть укладені вчасно, АТ "Запоріжгаз" з 1 січня змушений буде припинити розподіл природного газу на об’єкти соціально-побутового призначення та бюджетної сфери", - розповідає комерційний директор АТ "Запоріжгаз" Антон Кій.

З метою уникнення відключення об’єктів від мережі газопостачання "Запоріжгаз" звернувся з офіційними листами до Прем'єр-міністра, РНБО, Міністерства розвитку громад і територій, обласної та районних державних адміністрацій. АТ закликає всі органі державної і виконавчої влади максимально сприяти укладанню договорів на розподіл природного газу новими виконавчими органами місцевих рад та включенню бюджетних установ до реєстру споживачів будь-якого постачальника, адже тільки таким чином вони зможуть зустріти новий рік без відключення газопостачання.

Довідка: АТ "Запоріжгаз" - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території Запорізької області та міста Запоріжжя (крім Мелітополя та Мелітопольського району).

РГК сервісна компанія, яка надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу в енергетичній сфері, спрямованих на підвищення стандартів обслуговування та надійності газопостачання. Клієнтами компанії є 20 газорозподільних компаній, що забезпечують розподіл газу для більш ніж 8 млн клієнтів на газопроводах протяжністю 250 тис км.

У 2019 АТ "Запоріжгаз" доставило 490 тис. своїх клієнтів майже 1 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія складає  10 тис. км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА