10:49 30.06.2021

Понад 52 млн грн "Закарпатгаз" інвестував за три роки у газові мережі

2 хв читати
Понад 52 млн грн "Закарпатгаз" інвестував за три роки у газові мережі

Впродовж 2018-2020 років АТ «Закарпатгаз» інвестувало у газорозподільні мережі області 52,5 млн грн. Компанія провела реконструцію 23,5 км газопроводів, замінила 82 застарілих ШГРП на сучасні — виробництва львівського заводу RGC Production та 2377 комбінованих-будинкових регуляторів тиску у споживачів.

Щороку обсяг інвестицій у газорозподільну систему Закарпатської області визначається НКРЕКП. Ці кошти, закладені у тарифі на розподіл. Виконання інвестпрограми у кожному регіоні контролюються регулятором.

Цьогоріч «Закарпатгаз» планує здійснити реконструкцію мереж та споруд на них на суму 15 млн грн.

«Планується заміна 8 ГРП та 13 ШГРП, 15 станцій катодного захисту мереж від корозії. Понад 1700 будинків отримають нові КБРТ. У тому числі, майже 3 млн грн. заплановані на кільцювання газопроводів, заміну пошкоджених ділянок газопроводів протяжністю 5,9 км. Вже проведено капітальний ремонт опор при переході  газопроводу через річку у Свалявському районі», — зазначив технічний директор АТ «Закарпатгаз» Сергій Козар.

Визначених за інвестиційною програмою коштів недостатньо для того, аби оновити усі застарілі газові мережі та об’єкти краю. Єдиним джерелом надходжень підприємства є кошти, сплачені споживачами за послугу з розподілу природного газу.

Чинний тариф не дозволяє здійснити повноцінну реконструкцію мереж газопостачання, у тому числі й тих, що перебувають у власності держави. Модернізація мереж є важливою не лише з огляду на безпеку, вона дозволяє зменшити витрати технологічного газу, тобто в довгостроковій перспективі зменшує навантаження на споживачів газу.

АТ «Закарпатгаз» закликає споживачів сплачувати за розподіл газу вчасно, аби всі заплановані заходи могли бути виконані у строк.

Інвестуючи у газорозподільні мережі регіону, компанія забезпечує стабільне і безперебійне газопостачання для 276 тисяч споживачів області.

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА