11:22 30.06.2021

АТ "Хмельницькгаз" інвестував 62 млн грн у газорозподільну систему області

2 хв читати
АТ "Хмельницькгаз" інвестував 62 млн грн у газорозподільну систему області

За 2018-2020 роки газорозподільна компанія "Хмельницькгаз" інвестувала у газові мережі області 61,6 млн грн, забезпечивши безперебійний розподіл газу 415 тис. споживачам. Однак, виділених коштів вистачає лише на 30 % від потреби для повноцінного оновлення газових мереж регіону.

Тариф на доставку газу, що діє з початку року, не дає можливості АТ "Хмельницькгаз" здійснити комплексний редизайн систем розподілу газу, зокрема,  і мереж, які перебувають у державній власності. Адже компанія не може залучити для цього кошти через відсутність джерел компенсації. Заходи з модернізації дозволять компанії зменшити витрати технологічного газу, а значить, у довгостроковій перспективі – зменшувати навантаження на побутових споживачів.

Щороку обсяг інвестицій у газорозподільну систему Хмельницької області визначається державним регулятором НКРЕКП. Всі кошти, визначені у тарифі на розподіл, у повному обсязі інвестуються у державні мережі. Виконання інвестиційної програми котролюються регулятором.

У період з 2018 по 2020 роки,  "Хмельницькгаз" здійснив реконструкцію близько 30  км газопроводів та замінив 177  відключаючих пристроїв. Водночас, замість  застарілих шафових газорегулюючих пунктів, що вичерпали термін експлуатації – встановлено 103 нових сучасних  ШГРП виробництва Львівського заводу RGC Production.

"Найближчим часом "Хмельницькгаз" для редизайну зношеної газорозподільної системи області замінить 42  ГРП та 21 ШГРП, а також 29 станцій катодного захисту мереж від корозії, - зазначив технічний директор Дмитро Дідич. – Також у наших першочергових планах – здійснення  заміни  застарілих будинкових регуляторів тиску у близько 1800 споживачів приватних будинків на нові сучасні комбіновані регулятори (КБРТ). Водночас, більше 8,5 млн грн. заплановані на кільцювання газопроводів, заміну пошкоджених ділянок газогонів та заміну засувок. Також для понад 30 тис. споживачів безкоштовно буде проведена чергова державна повірка лічильників газу".

АТ "Хмельницькгаз" закликає споживачів розраховуватися вчасно, аби редизайн газових мереж був виконаний з дотриманням строків.

 

 Довідка:

АТ "Хмельницькгаз" - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Хмельницької області (окрім м.Шепетівки та Шепетівського району) у співпраці з брендом РГК. Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА