14:07 13.08.2021

Теплопостачальні підприємства Івано-Франківщини на 48% наростили борги за розподіл газу

1 хв читати

Теплопостачальні підприємства Івано-Франківщини, які виробляють тепло для потреб населення, продовжують нарощувати заборгованість за послуги розподілу природного газу.

З початку року сума боргів підприємств Івано-Франківської області перед АТ "Івано-Франківськгаз" зросла на 48%. Така тенденція порушує фінансову стабільність роботи газорозподільного підприємства та стан розрахунків між учасниками ринку.

Цього року заборгованість теплопостачальних підприємств перед АТ "Івано-Франківськгаз" досягла суми  понад 26 млн грн. Найбільшими боржниками "Івано-Франківськгазу" є КП "Водотеплосервіс" - 5,5 млн грн та  ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" - 20,7 млн грн.

Незадовільний стан розрахунків теплопостачальних підприємств негативно впливає на роботу "Івано-Франківськгазу" та проведення планових робіт з модернізації газових мереж. Адже саме влітку здійснюється найбільша частина робіт із встановлення нового газового обладнання, заміни газопроводів. Це, у свою чергу, забезпечує стабільне газопостачання впродовж опалювального сезону і тепло у домівках людей.

"Ситуація із ростом заборгованості теплопостачальних підприємств стає небезпечною. Це загрожує вчасному старту опалювального сезону передусім для прикарпатців, які отримують централізоване теплопостачання", - зазначає комерційний директор АТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик.

Близько 15% доходів АТ "Івано-Франківськгаз" отримує саме за послуги розподілу газу, надані теплопостачальним компаніям регіону. Тому зменшення рівня розрахунків з боку тепловиків негативно позначаються не лише на внутрішньому фінансовому стані газорозподільного підприємства, а й на його контрагентах. Зокрема, на взаєморозрахунках з ТОВ "Оператор ГТС України".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА