11:24 17.09.2021

"Криворіжгаз": з початку року перевірку пройшли 8 тисяч лічильників газу

2 хв читати
"Криворіжгаз": з початку року перевірку пройшли 8 тисяч лічильників газу

За 8 місяців 2021 року фахівці АТ "Криворіжгаз" спільно з представниками ДП "Кривбасстандартметрологія" провели перевірку 8161 побутового лічильника газу. 58% приладів обліку газу були визнані непридатними.

Відповідно до Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність" всі засоби вимірювальної техніки, в тому числі і побутові лічильники газу, підлягають періодичній повірці через певний проміжок часу - міжповірочний інтервал. Побутові лічильники газу підлягають повірці кожні 8 років.

"За результатами роботи у 2021 році майже 5 тис. лічильників були визнані непридатними до подальшого використання. У той же час більш 4 тис. лічильників визнані такими, що не підлягають подальшій експлуатації та ремонту і будуть замінені АТ "Криворіжгаз" за рахунок тарифу на послугу розподілу газу", - зазначив головний метролог АТ "Криворіжгаз" Ліліта Рождественська.

Кількість вузлів обліку газу, які Оператор ГРМ може замінити за тарифні кошти, щорічно визначає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Відповідно до плану розвитку АТ "Криворіжгаз" на 2021 рік передбачено понад 7 млн ​​грн. інвестицій для заміни 3906 непридатних лічильників газу і 1,4 млн грн. для формування обмінного фонду побутових вузлів обліку.

Нагадаємо, що згідно з Кодексом газорозподільних систем, споживач зобов'язаний забезпечувати збереження і цілісність лічильника газу і пломб на ньому. У разі виявлення фактів пошкодження приладу обліку з метою несанкціонованого відбору газу, порушники повинні будуть оплатити всі роботи по повірці лічильника і відшкодувати збитки, завдані АТ "Криворіжгаз". Крім суми збитків, порушнику доведеться також сплатити всі послуги з відключення/відновлення газопостачання і вартість самого лічильника разом з монтажними роботами.

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА